Разом з платіжками кияни отримають бланки на оформлення субсидій – Пантелеєв



Фото volynnews.com

Разом із платіжками на оплату житлово-комунальних послуг кияни почнуть отримувати бланки заяв та декларацій для отримання субсидій.

Про це 10 квітня заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

Чиновник нагадав, що з 1 травня вступає в силу новий спрощений порядок надання субсидій, який скасовує низку обмежень щодо субсидування.

"Кожна родина буде поінформована про можливість отримувати державну допомогу, однак отримати її зможуть лише ті, хто потребує. У кожну поштову скриньку будуть розіслані бланки заяв, декларацій та інструкцій щодо їх заповнення", - сказав Пантелеєв.

Він також зазначив, що виготовлення та доставка матеріалів мешканцям здійснена за рахунок організацій, які надають житлові та комунальні послуги.

Якщо з якихось причин людина не отримала зазначені матеріали, то бланки документів можна завантажити із сайту міської влади у розділі "Отримання житлових субсидій".

Крім того, наголосив чиновник, деталі кияни можуть дізнатися за телефоном міського контакт-центру 1551.

Як відомо, з 1 травня 2015 року спрощено порядок надання субсидій населенню. Зокрема, призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів: заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб).

Субсидію призначають на 12 місяців, а не на опалювальний період, як раніше, при цьому скасовується необхідність повторного звернення для отримання субсидії у разі відсутності змін, тобто автоматичне подовження.

Водночас, якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, то надання субсидії можуть припинити. У такому разі заявник зобов’язується повернути виплачену суму субсидії у подвійному розмірі.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ