Київводоканал: Тариф у 10,4 гривні дозволить повіряти 193 тисячі лічильників на рік


Запровадження нового тарифу на холодну воду з 1 травня дозволить повіряти 193 тисячі квартирних лічильників на рік.

Про це повідомляє сайт "Київводоканалу".

"Після набрання тарифом чинності затрати з повірки, монтажу, демонтажу квартирних лічильників здійснюватиме виконавець послуг, тобто водопостачальна організація. У ці витрати включено також формування невеличкого обмінного фонду лічильників для заміни тих, які не пройшли повірку", - йдеться в повідомленні.

Також відзначається, що в розрахунках тарифу міжповірочний інтервал становить 3,5 роки.

Водночас у "Київводоканалі" не повідомили, яким чином будуть повертати гроші споживачам, які у 2014-2015 роках повіряли лічильники власним коштом.

Як відомо, з 1 травня холодна вода подорожчає на 40% - з 7,46 гривні до 10,42 гривні за кубічний метр. Також на майже 35% подорожчає послуга відведення гарячої води з 3,58 до 4,82 гривні.  

Раніше у столиці виник конфлікт із повіркою квартирних лічильників води. "Київводоканал" наголошував, що повіряти лічильники мають кияни, у той час, як, юристи кажуть, за законом, це має робити надавач послуг. Людям навіть пригрозили, що нарахують додаткові куби води, якщо вони не повірять квартирні лічильники.

Повірка водоміра коштує від 43 до 120 гривень.

За даними водоканалу, кияни повірили 85 тисяч лічильників. Отже, мешканцям ці послуги обійшлися щонайменше у 3,6 мільйона гривень (якщо рахувати найнижчу вартість повірки у 43 гривні).

20 лютого "Київводоканал" вкотре заявив, що мешканцям столиці, які не повірять лічильники холодної води до 1 березня, нараховуватиме більшу плату за воду та водовідведення.

Однак у березні Антимонопольний комітет наголосив, що кияни не повинні платити за повірку лічильника.

Секретар Київради Олексій Резніков також запевняє: про повірку лічильників має подбати надавач послуг, а не споживачі. З цього приводу він дав протокольне доручення на засіданні Київради, щоб підготували таке роз’яснення і опублікували у муніципальній газеті "Хрещатик".

19 березня Київрада прийняла рішення про повернення киянам коштів, сплачених за повірку лічильників води.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ