Руський клуб "КультРА" виселили з приміщення у центрі столиці. Додано ФОТО



Фото restoran.ua

Руський клуб "КультРА" виселили з приміщення на вулиці Володимирській, 4, яке заклад орендував останні 5 років. Станом на ранок 7 квітня вхід до приміщення заварили невідомі люди.

Про це у коментарі "Українській правді. Київ" повідомив гендиректор клубу "КультРА" Олександр Ваврик.

"6 квітня близько 8 ранку у заклад ввірвалися невідомі люди. Їх було близько 15 осіб. Коли кондитер прийшов на роботу у нього забрали ключ, відтіснили. Коли я приїхав, то у клубі була охорона компанії "Ягуар-1". Вони сказали, що вони нові орендарі цього приміщення", - розповів Ваврик.

Він додав, що це для нього і працівників закладу стало повною несподіванкою, бо згідно з договором оренди клуб має переважне право на оренду цього приміщення.

У "КультРа" прийшли невідомі люди, які назвались орендарями

За словами Ваврика, орендодавець приміщення на вулиці Володимирській, 4 – Яніс Літінас (консул України на Криті – ред.) – чомусь вирішив вижити "КультРА" після 5 років оренди.

"Він сказав, що ви мені більше не потрібні, забирайтеся геть. Або платіть більшу оренду. Удвічі більшу ніж існує по ринку на цей час. Це ми ще говорили до захоплення. Ми вже навіть готові були піти на ці умови і підписати договір. Але незважаючи на домовленості, умови щоразу змінювалися. І в результаті ми отримали цей інцидент", - розповів Ваврик.

Він додав, що мав усну домовленість з Літінасом щодо оренди на 10 років, тому не розуміє, чому власник приміщення не звернувся до суду, а вирішив забрати приміщення силовим чином.

Ваврик додав, що вклав у облаштування приміщення великі кошти і завжди сумлінно платив оренду.

"За ці 5 років оренди ми виплатили більше півмільйона доларів за це приміщення", - сказав власник клубу.

Він висловив припущення, що заклад вирішили закрити через його культурну спрямованість – "на підняття свідомості людей, на здоровий спосіб життя, на те, щоб люди глибше пізнавали свою рідну культуру".

"Не всім це подобається, бо ж народ без культури перетворюється в натовп і ним легше керувати. Може, це є причиною. У приватній бесіді мені сказали, що тут мають відкрити банк і якісь інвестори з Росії мають прийти", - сказав Ваврик.

Двері заварили, вікна закрили листами металу

Наразі, за участю міліції, керівництво клубу домовилося з людьми, що захопили приміщення, що зможе безперешкодно вивезти свої речі, зокрема, техніку та меблі.

"Станом на ранок 7 квітня працівники пакують речі. Але безцінні малюнки і вироби, інтер’єр ми не зможемо вивезти. А новий орендар – ця структура "Ягуар-1" – сказали, що їм ці малюнки не потрібні, і це все буде знищене", - сказав Ваврик.

Він додав, що має намір подавати до суду, щоб спробувати повергти приміщення.

Як відомо, руський клуб "КультРА" – це двоповерхове приміщення, котре складається з бібліотеки-книгарні та ресторану.  

Фото надані Олександром Вавриком

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ