"Київпастранс" планує закупити нові автобуси за кошти від скорочення працівників


КП "Київпастранс" планує оптимізувати 4 автобусні парки та скоротити кількість інженерно-технічних робітників, а отримані кошти витратити на оновлення рухомого складу.

Таким чином підприємство зможе економити щомісяця більше мільйона гривень, повідомляє сайт міської влади.

"Штатна чисельність працівників  вона буде приведена до європейських стандартів, де інженерно-технічні робітники складають не більше 20% від загальної кількості працівників", - йдеться в повідомленні.

У КМДА відзначили, що зараз у штаті "Київпастрансу" працюють до 5 інженерно-технічних працівників на 1 маршрут.

"Це абсолютно не виправдано з точки зору європейської практики, де на 37 представників робочих професій – 3 керівника і система працює злагоджено. Для прикладу, в автобусному парку №6 на 77 випусків зараз працює 75 ІТР-івців", - йдеться в повідомленні.

Загалом, заходи з оптимізації штатної чисельності працівників дозволять економити близько 10 мільйонів гривень щомісяця.

За рахунок цих коштів заплановано проведення модернізації автопарків та створення окремої ділянки для утримання тролейбусного парку на лівому березі Києва, йдеться в повідомленні.

Крім того, залучені інвестиції планується використати на відновлення рухомого складу – придбання нових трамваїв, тролейбусів та автобусів.

Як повідомлялося раніше, у "Київпастранс" розпочалась реорганізація, яка передбачає злиття двох автопарків та скорочення 450 працівників.

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ