Боротьбу з незаконними забудовами Кличко має розпочати з себе – ДемАльянс


Голова фракції ДемАльянс у Київраді Василь Гацько заявляє, що боротьбу з незаконними забудовами у Києві міському голові Віталію Кличку треба почати зі своєї команди.

Про це він пише у блозі на "Українській правді".

 "Масштаби незаконного будівництва в столиці: понад сорок багатоповерхівок ідентифіковані міською владою, як самовільне будівництво; близько сотні – мають ті чи інші порушення з дозволами та документацією", - повідомив депутат.

Гацько наголошує, що у переліку об’єктів, ідентифікованих міською владою, як самовільне будівництво, є один, який будує компанія представників команди мера.

За словами депутата, у низці "самосудів" відбувається продаж неіснуючої нерухомості.

Крім "ЖК "Панорамне містечко", яке будує компанія донедавна співголови фракції "УДАР-Солідарність" у Київраді, а тепер парламентаря Ігоря Кононенка, Гацько наводить приклад "ЖК Сонячна рів'єра", яке будується в прибережній смузі Дніпра депутатом від УДАРу Максимом Микитасем.

"Кличку варто розділити владу і бізнес, а розпочати це зі своєї команди, яка обіцяла Києву нульову толерантність до корупції. Незаконні забудови з'являтимуться й далі, як гриби після дощу, якщо Кличко не розпочне з себе", - написав Гацько.

"Корупція має конкретні прізвища. Кожен конкретний випадок – готовий кейс з фігурантами і кримінальними провадженнями. Аферисти й ті, хто допомагали їм розкрадати майно громади раніше чи зараз, мають опинитися під слідством", - наголосив депутат.

Він переконаний, що "колосальний ресурс владних повноважень, отриманий союзом Кличка та Порошенка в Києві, парламенті та уряді має бути використаний".

Як відомо, 1 квітня один міліціонер отримав поранення під час стрілянини на будівництві у Дніпровському районі Києва, мешканці повалили будівельний паркан.

Мер Києва Віталій Кличко закликав громадськість до мирного вирішення проблем незаконних забудов у столиці.

Начальник Головного управління МВС у Києві Олександр Терещук вважає, що конфлікт, що стався увечері 1 квітня на будівництві в Дніпровському районі міста, є проплаченою акцією.

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ