У Києві з’явились дивні проїзні з паперовими цінниками. ФОТО



Столичні студенти у квітні отримали дивні проїзні на метро – на пластикових картках маркером замальований місяць і ціна, а зверху наклеєні "цінники" з зазначенням терміну дії та вартості квитка.  

Про це у Facebook повідомив власник такого проїзного Андрій Годій.  

Однак у прес-службі метрополітену запевнили "Українську правду. Київ", що такі проїзні дійсні.

"Ці проїзні дійсні. У них чіп записаний на квітень. Наразі в хід пустили ті квитки, що не були використані раніше, тому внизу приклеєний інший місяць", - пояснила представник прес-служби Настя Мартинович.

Скриншот з Facebook

У КП "Київпастранс" повідомили, що про таку ситуацію знають, хоча метрополітен їх про це не повідомляв, і штрафувати власників таких проїзних не будуть.  

"За ідеєю, якщо є дві транспортні організації, які пов’язані, то було б етично написати листа, що виникла така ситуація, з метою економії будете такі квитки. Але нас про це ніхто не повідомляв. Я працюю на підприємстві півроку – і знаю, що така практика була завжди – метрополітен і раніше пускав в обіг такі проїзні. Наші контролери знають про це, тому проблем у пасажирів не виникне", - розповів начальник служби організації збору та обліку виручки КП "Київпастранс" Олександр Вавринчук.

Він додав, що подібні речі трапляються не часто – за останні півроку це відбулося вперше.

Водночас Вавринчук запевнив, що у КП "Київпастранс" проїзних з наліпками немає: "Ми теж не всі проїзні використовуємо. Зазвичай 10-15% залишається, вони продаються як "половинчасті" - на другу половину місяця. Якщо і після цього лишаються невикористані квитки, то ми їх знищуємо".

Він додав, що на матеріальному стані підприємства це не позначається.

"Завжди частина квитків, які не продалися, знищується. На цьому втрачається невелика сума. Але це технологічний процес. Передбачити, яка кількість квитків продасться кожного місяця неможливо", - пояснив Вавринчук. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ