Забудовник з "УДАРу" просить міліцію захистити його від киян



Фото з Facebook Руслана Андрійка

Корпорація "Укрбуд" називає акції протесту проти будівництва на Микільській слобідці замовними і просить правоохоронців захистити будівельників від "озброєних провокаторів".

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"1 квітня біля будівельного об'єкту на Микільській слобідці близько 150 осіб, багато з яких були в масках і озброєні, зламали паркан, увірвалися на майданчик, влаштували бійку з охороною. Постраждали учасники інциденту, правоохоронці", - йдеться в повідомленні.

Також, за інформаціє "Укрбуду", розгромлений відділ продажу, викрадена комп'ютерна техніка.

 "Укрбуд" назвав акцію замовною

"Ситуація, що склалася, вимагає термінового втручання правоохоронних органів та міської влади", - наголошують у компанії.

"Укрбуд" просить правоохоронців з’ясувати, "хто стоїть за системними замовними акціями проти держкомпаній, спрямованими на підрив економіки України".

У компанії наголосили, що вони діють згідно з законом і "вже багато разів представляли всі дозвільні документи різним комісіям, депутатам та активістам"

"Однак проплачені акції, в яких практично не беруть участі жителі мікрорайону, стали інструментом тиску на будівельну галузь, яка дає робочі місця і справно платить податки у міський і держбюджети", - йдеться в повідомленні.  

"Укрбуд" наголосив, що організатори акцій протесту вимагають у компанії гроші, щоб згорнути протести.  

Каже, тітушки понищили майно і вкрали техніку

Також компанія наголошує, що провела зустрічі з місцевими мешканцями, розповіла, про наявність дозволів і про те, як зміниться мікрорайон.

"Тут планується облаштувати 3кілометрову набережну, замінити старі комунікації. У планах також вирішити транспортну проблему, побудувавши наскрізний виїзд на Русанівську набережну", - йдеться в повідомленні.

Проект "Сонячна Рів'єра"

Як відомо, президентом корпорації "Укрбуд" є депутат від "УДАРу" Максим Микитась. 

Як відомо, це не перша акція протесту за цією адресою.

Зокрема, 4 лютого проти будівництва житлового комплексу "Сонячна рів’єра" на вулиці Микільсько-Слобідській, 1 протестували  близько сотні активістів. Тоді вони палили шини. 

1 квітня один міліціонер отримав поранення під час стрілянини на будівництві у Дніпровському районі Києва, мешканці повалили будівельний паркан.

Мер Києва Віталій Кличко закликав громадськість до мирного вирішення проблем незаконних забудов у столиці.

Начальник Головного управління МВС у Києві Олександр Терещук вважає, що конфлікт, що стався увечері 1 квітня на будівництві в Дніпровському районі міста, є проплаченою акцією.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ