У Києві під час протесту проти забудови поранили міліціонера. Відео



Фото з Facebook Руслана Андрійка

У Дніпровському районі Києва під час протесту проти новобудови  правоохоронець отримав поранення і було зламано бетонну огорожу. 

Про це повідомляє "Українська правда" з почиланням на відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС у Києві.

За інформацією міліції, в середу о 19.28 по спецлінії "102" надійшло повідомлення, що біля новобудови на території Дніпровського району столиці зібралися люди з приводу припинення будівництва. На будівельному майданчику чутні постріли, постраждав міліціонер. 

Вітання ударівцям микитасю і маляревичу від мешканців Микільської слобідки. Демонтовуєм залишки незаконно встановленого ...

Posted by Руслан Андрійко on 1 квітня 2015 р.

На місце події виїхало кілька слідчо-оперативних груп районного управління, наряди патрульної служби Дніпровського району, керівництво райуправління та столичного главку міліції.

"За вказаною адресою вони побачили групу радикально налаштованих осіб", - зазначили в УМВС.

Учасники акції протесту також зламали бетонний паркан навколо будівництва.

"Наразі на місці працює слідчо-оперативна група, вилучається зброя", - підкреслили у відділі зв'язків з громадськістю.

Микільсько-Слобідська,1. Триває стрілянина. Міліція оточила автівку зі зброєю, запрошені поняті, відбувається обшук

Posted by Olena Yeskina on 1 квітня 2015 р.

Як повідомляє сайт столичної міліції, на місці конфлікту затримали 9 осіб, в одного з них вилучено зброю.

Також на місці будівництва співробітники міліції блокували автомобіль, в якому було знайдено зброю, а саме: автомат Калашникова, помпові рушниці, кілька десятків патронів. Вилучену зброю направлено на експертизу.

За словами начальника столичної міліції Олександра Терещука, під час інциденту отримав поранення в область обличчя один з керівників Дніпровського райуправління міліції.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як відомо, це не перша акція протесту за цією адресою.

Зокрема, 4 лютого проти будівництва житлового комплексу "Сонячна рів’єра" на вулиці Микільсько-Слобідській, 1 протестували  близько сотні активістів. Тоді вони палили шини. 

А 25 березня на іншому будівництві - по вул. Звіринецькій, 72 - було завдано тілесних ушкоджень депутату Київради Олені Єскіній, яка відвідувала об’єкт, щоб розібратися в ситуації та допомогти громаді у відстоюванні своїх прав. 

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко вимагає від голів райдержадміністрацій негайно особисто виїжджати на конфліктні об’єкти будівництва, щоб розібратися в ситуації. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ