Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/551c1eae09223/
Українська правда
Київ

При реконструкції Олександрійської лікарні виявили порушень на 9,5 мільйона

01.04.2015  19:37


Фото kiev.klichko.org

Київська адміністрація виявила порушення на 9,5 мільйона гривень під час реконструкції Олександрівської клінічної лікарні в Києві.

Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький з посиланням на дані аудиту, повідомляє сайт міської влади.

"Наш міський аудит виявив на 9,5 мільйона гривень порушень, а якщо ще подивитися по господарській частині, то може бути і на 20-30 мільйонів гривень зловживань", – зазначив чиновник.

Він додав, що компанія "АСП Трансбуд", яка була генпідрядником реконструкції, не хоче цього визнавати. Більше того, будівельно-монтажні роботи у відділенні кардіологічної реанімації, яке планувалося ввести в експлуатацію наприкінці 2014 року, не завершені. Тендер на закупівлю медичного обладнання не проведено.

"Ми вже тричі зверталися до правоохоронних органів і прокуратури. МВС відкрила справу ще в грудні 2014 року, але результатів жодних немає. Ми зараз подали заяву до суду, щоб визнати цей договір недійсним і найняти іншого підрядника", - сказав Радуцький.

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко додав, що контроль громадськості і ЗМІ допоможе швидше розслідувати ці матеріали, а місту – розірвати договори.

"Ми звернулися до правоохоронних органів, щоби вони максимально швидко розглянули питання щодо компанії "АСП Трансбуд". За нашою інформацією, вона зареєстрована в Криму. Компанія тепер ховається, умови договору не виконує, нам потрібно розривати договір і укладати з іншим виконавцем, щоб нарешті запустити відреставроване відділення", - сказав міський голова.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.