У Кличка визнали, що не можуть покарати "Київхліб" за кіоски на газонах



Фото: Facebook-спільнота "Оболонь"

Столична влада не може ні оштрафувати "Київхліб" за знищені газони, ні змусити їх відновити трав’яний покрив у столиці.  

Про це "Українській правді. Київ" повідомив директор департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець.

Він пояснив, що оштрафувати "Київхліб" не можна через наше законодавство.

"У нас в принципі не працює адмінпротокол. На юридичну фірму ми не можемо виписати штраф, а щоб виписати на когось з керівників, то треба до нього поїхати, щоб він нам надав паспортні дані. Це ж нереально", - сказав чиновник.

Він також додав, що навіть змусити "Київхліб" відновити знищений газон не можливо.

"Тут теж є проблема. У нас законодавчої бази такої нема. Навіть, якщо вдасться накласти штраф, то ці стягнення мінімальні. Щоб виписати штраф, треба витратити не мешем 5 годин, а стягнення може бути не більше 1700 гривень", - розповів Білоцерковець.

Тим часом кияни продовжують "документувати" у Facebook порушення. "Березняки, проспект Тичини, 13 .. По-тихому... на газоні...", - підписала це фото автор Katyusha Volnova.  

Він додав, що забезпечити киян дешевим хлібом хороша міська ініціатива, але припустив, що сам "Київхліб" не зацікавлений в цьому.

"Так, думаю, не зацікавлений. За умовами конкурсу, їм дуже не вигідно ставити ці МАФи. На конкурсі було дуже багато компаній, які пробували зайти на ринок Києва, "Київхліб" розумів, що він втрачає монополію і просто продемпінгував. "Київхліб" сам не дуже зацікавлений, щоб відкривати ці ларьки. Це ми їх змішуємо це робити, бо це є умови конкурсу", - заявив чиновник.

Він додав, що представники "Київхліба" на всіх зустрічах і нарадах шукають привід не ставити ці кіоски.

"Можливо треба в їх діях (коли ставлять кіоски на газони – ред.) теж шукати провокацію. Може, вони так і сталять кіоски, щоб потім ми це оскаржували, зачиняли чи демонтували ларьки. Вони їм по факту йдуть боком", - сказав Білоцерковець.

При цьому він відзначив, що мерія провела нараду з "Київхлібом", і компанія надала пропозиції по 50 кіосках, які вони хочуть встановити найближчим часом.

"Їх представники вказують конкретні локації, де хочуть ставити МАФ, а ми перевіряємо, чи це нормальна локація чи ні", - пояснив чиновник.

Він також додав, що наразі триває аудит встановлення "Київхлібом" кіосків.

"Проблема полягає в тому, що "Київхліб" не отримував паспортів прив’язок на всі кіоски. Вони отриманим лише на 5 локацій, а все інше – це їхня імпровізація. Зараз ми проводимо аудит і перевіряємо, де саме ці кіоски встановлені", - сказав чиновник.

Білоцерковець пояснив, якщо виявиться, що ларьок стоїть на зеленій зоні, люкові чи в зоні обмежень, то місто буде змушувати "Київхліб" перемістити кіоск у дозволене місце.

Він також нагадав, що наразі на Оболоні триває демонтаж незаконних МАФів, відповідно з’являться вільні місця, де "Київхліб" зможе розташувати свої магазини.

Водночас у "Київхлібі" запевнили "Українську правду. Київ", що усі знищені газони будуть відновлені.

"Це спільний проект міста і "Київхліба". Але благоустрій буде проведено обов’язково. Ніде на зеленій зоні чи люках не будуть стояти кіоски. А траву зеленбуд відновіть – так", -  запевнила прес-секретар "Київхліба" Наталія Лук’янова.  

"Це ж не ми за власним бажанням кіоски ставимо. Це місто оголосило тендер. А ми просто як сторона яка виграла, реалізуємо. На сайті мерії це ціла адресна програма, де мають стояти ці МАФи, ми і приводимо туди ларьки", - додала вона. 

Лук’янова додала, що станом на 1 квітня жодних штрафів за знищення газонів "Київхліб" не отримував.  

Як відомо, столичні мешканці обурилися, що кіоски "соціального" хліба "Київхліб" ставить просто на міських газонах.

Однак "Київхліб" заявив, що знищує газони своїми кіосками через бабусь і машини. 

Після цього скандалу міська влада запевнила, що проконтролює, щоб кіоски "Київхліба" не стояли на газонах та не заважали пересуванню людей.  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ