Кличко наказав головам районів розібратись з конфліктними будівництвами


Мер Києва Віталій Кличко вимагає від голів райдержадміністрацій негайно особисто виїжджати на конфліктні об’єкти будівництва, щоб розібратися в ситуації.

Про це він заявив 30 березня, повідомляє УНІАН.

Зокрема, під час обговорення чергового скандального будівництва на вул. Звіринецька, 72, мер зазначив, що першим на ситуацію має реагувати голова району.

"Голова району зобов’язаний відразу приїхати на місце конфлікту. Особисто повинен вивчити всі документи та розібратися в ситуації. Якщо він не в змозі самостійно вирішити проблему, тоді треба передавати матеріали в міськадміністрацію, в Київраду", - сказав Кличко.

У такому випадку, додав він, вже спеціальна комісія розглядатиме документи та шукатиме  шляхи розв’язання конфлікту.

Кличко звернув увагу, що є два варіанти конфліктних будівництв: перший – коли це об’єкт споруджують на самозахопленій землі, відсутні будь-які документи щодо ведення будівництва, другий – коли всі необхідні документи забудовник має, але громада виступає проти будівництва, бо спорудження об’єкта свого часу не було погоджено з нею.

Мер зазначив, що в першому випадку проблему вирішити простіше і швидше, у другому випадку – потрібен час, оскільки не виключена необхідність звернення до суду.

У будь-якому випадку, наголосив мер, голова району повинен при першому ж виїзді на місце конфлікту роз’яснити мешканцям, в чому полягає проблема та назвати шляхи її вирішення.

Кличко додав, що нинішні конфліктні будівництва виникли через рішення попередньої міської влади, і районна влада має інформувати про це громаду, щоб не було безпідставних звинувачень на адресу нинішнього керівництва містом.

Як відомо, 25 березня мешканці прилеглих будинків протестували проти будівництва, що ведеться ТОВ "Укрбуддевелопмент" за адресою: вул. Звіринецька, 72.

На місці конфлікту було завдано тілесних ушкоджень депутату Київради Олені Єскіній, яка відвідувала об’єкт, щоб розібратися в ситуації та допомогти громаді у відстоюванні своїх прав.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ