63% МАФів у метро не відповідають нормам пожежної безпеки – Брагінський



Підхід до метро "Святошин" наполовину перекритий ятками і квітами. Фото прес-служби Кличка

63% МАФів на території КП "Київський метрополітен" не відповідають нормам пожежної безпеки.

Про це заявив керівник столичної підземки Віктор Брагінський під час ревізії в метро 30 березня, повідомляєсайт метро.

Він пояснив, що нові вимоги до об'єктів оренди, які знаходяться на евакуаційних шляхах у  метро, Мінінфраструктури прийняло ще в 2012 році.

"Але виникла правова колізія – договори на той момент були підписані. На сьогодні два договори розірвані і термін ще 131 закінчується наприкінці березня. З 1 квітня метрополітен не має законних підстав забезпечувати електроенергією ці об'єкти. І, відповідно, подавати документи в місто на продовження договору оренди", - сказав Брагінський.

Він додав, що квітня всі ці об'єкти будуть працювати незаконно, тому він проситиме, щоб міська влада допомогла демонтувати ці кіоски і забезпечити безпечний прохід пасажирів.

Брагінський нагадав, що у 2014 році метрополітен отримав більше 80 дзвінків про так звані "псевдомінування". У кожному випадку доводилось екстрено евакуйовувати пасажирів.

"Створювалася тиснява у пішохідних переходах у зонах евакуації. Слава Богу, не було паніки і обійшлося без нещасних випадків, але ми пересвідчились, що шляхи заблоковані і установлені об'єкти оренди не відповідають нормам безпеки і заважають евакуації пасажирів", - відзначив керівник підземки.

На це мер Києва Віталій Кличко заявив, що метрополітен має повне право демонтувати незаконні кіоски.

"Якщо об'єкти розташовані незаконно, ви маєте повну підтримку з боку міста, щоби їх демонтувати. Усі об'єкти, які порушують безпеку і заважають евакуації пасажирів з метро, повинні бути демонтовані", - цитує міського голову прес-служба.

Він також не виключив, що деякі договори оренди доведеться оскаржувати у судах.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ