Велосипедисти: Збільшення у Києві швидкості до 80 км/год – смертельно небезпечне


Збільшення дозволеної швидкості до 80 км/год на деяких дорогах в Києві є небезпечним.

Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

"Безпечна швидкість у місті повинна бути не більша 50 км/год, без нештрафованого перевищення до 20 км/год. Підвищення допустимої швидкості руху автомобілів збільшує аварійність на дорогах, серйозність наслідків ДТП, кількість заторів і негативно впливає на здоров'я жителів міста", - йдеться в повідомленні.

Велосипедисти наголошують, що при зіткненні автомобіля з пішоходом або велосипедистом на швидкості 30 км/год, імовірність виживання пішохода або велосипедиста складає 95%.

"При швидкості 50 км/год цей показник становить лише 50%. А при зіткненні на швидкості понад 50 км/год в більшості випадків настає миттєва смерть або особливо тяжкі ушкодження", - наголошують в АВК.  

При цьому додають, що на вулицях, де збираються підняти швидкісний ліміт, не існує альтернативи для руху велосипедистів.

"Згідно з правилами дорожнього руху, вони зобов'язані рухатися по дорогах. Таким чином, різниця в швидкостях між користувачами авто та велосипедів становить 3-5 разів, а зіткнення на такій швидкості є смертельно небезпечним", - йдеться в повідомленні.

Велосипедисти нагадують, що у країнах Європейського Союзу максимальна швидкість 50 км/год в містах вже сьогодні є нормою (в особливо щільно заселених районах – 30 км/год). 

Як відомо, столична Державтоінспекція пропонує збільшити максимальну швидкість пересування на 11 автошляхах столиці до 80 км/год з 1 квітня. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ