Кількість незаконної зброї в Києві зросла в сотню разів – начальник міліції



Фото з сайту МВС

Питання незаконної зброї у Києві стоїть дуже гостро: останнім часом її кількість збільшилась у сотню разів.

Про це в інтерв’ю "Сегодня" заявив начальник столичної міліції Олександр Терещук.

"Сьогодні у Києві дуже багато зброї. Незаконний обіг її в столиці збільшився за останній час навіть не 20 і не в 30, а може, і в сотню разів", - сказав він.

Терещук відзначив, що майже кожен розбійний напад у місті стається з застосуванням чи загрозою вогнепальної зброї.

"Це і пістолети, і автомати, і гранати, і навіть гранатомети… От недавно співробітники спецпідрозділу міліції знешкодили цілу групу зловмисників, що мали великий арсенал подібної зброї", - сказав начальник міліції Києва.

Він додав, що часто зброю приводять з зони проведення АТО. Багато людей навіть не підозрюю, що скоюють злочин, просто перевозячи гранату чи пістолет.

"Серед затриманих є і співробітники правоохоронних органів, і військові. Немало зброї вилучаємо на блокпостах довкола Києва, у метро", - розповів Терещук.

При цьому він назвав неефективними такі заходи, як місячники добровільної здачі зброї.

"Як міліціонер, я, звісно, зобов’язаний у нього вірити. Але реально скажу: ефективність таких заходів мізерна. Люди не несуть здавати зброю. Більш того, здавати стали менше, ніж раніше, хоча кількість зброї на руках різко зросла. Ми тільки вилучаємо в десятки разів більше, ніж добровільно здають", - пояснив головний міліціонер Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ