У Києві за три місяці сталося 31 вбивство - Терещук



Олександр Терещук. Фото volga.lutsk.ua

З початку року у столиці сталося 31 убивство, також зафіксовано 42 випадки нанесення тяжких тілесних ушкоджень та 355 випадків викрадення машин.

Про це в інтерв’ю "Сегодня" заявив начальник столичної міліції Олександр Терещук.

"Роботи і питань дуже багато. Якщо говорити про вили злочинів, то є все: і вбивства, і розбійні напади, і крадіжки, і викрадення машин… На території Києва з початку року сталося 31 вбивство, як з побутових, корисливих міркувань, так і замовних", - сказав Терещук.

Він додав, що робота з розкриття цих злочинів триває. Зокрема, розкрито 5 убивств, скоєних у минулі роки, зловмисникам оголошено про підозру, а справи незабаром спрямують до суду.

Терещук додав, що останнє убивство сталося 22 березня у Солом’янському районі – вбили чоловіка з кримінальним минулим.  

"Життя людини і здоров’я зовсім знецінились останнім часом. Убивають і калічать за мізерні суми. От ми розкрили нанесення тяжких тілесних ушкоджень продавщиці квіткового кіоску. Підійшов грабіжник, став вимагати гроші. Жінка їх віддала, але він все одно вдарив її ножем. А грошей було всього кілька тисяч гривень", - відзначив начальник міліції Києва.

Він також додав, що кількість викрадень авто, порівно з аналогічним періодом минулого року, зросла у два рази.

"З початку року зареєстрували 355 випадків незаконного заволодіння машинами. Але варто відзначити, що сюди входять викрадення, скоєні на території Донецької і Луганської областей, які не підконтрольні українській владі. Нині, якщо машину викрали там, людина може подати заяву в Києві, а ми зобов’язані її зареєструвати і розпочати кримінальне провадження", - пояснив Терещук.

Він додав, що днями правоохоронці розкрили велику, добре зорганізовану групу автомобільних крадіїв.

"У них уже вилучено 7 дуже дорогих машин — "Лексуси", "Рендж Ровери" і т. д.", - розповів Терещук. 

Він додав, що чинний процесуальний закон не дає міліції у повній мірі використовувати  оперативні можливості (наприклад, швидко проводити оперативно-розшукові заходи).

"Доходить до того, що для отримання дозволу на певний комплекс таких заходів, треба вибігати по різним інстанціях до місяця! А що, злочинці будуть місяць чекати склавши руки, поки ми їх спіймаємо?", - обурився Терещук.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ