Київська влада заявляє, що зекономила за зиму 16% газу



Фото tsn.ua

Споживання природного газу населенням Києва знизилось на 16%, порівняно з минулим опалювальним сезоном.

Про це заявив перший заступник голови Київської адміністрації Ігор Ніконов, повідомляє сайт міської влади.

За його словами, такої економії вдалося досягти за рахунок заходів з енергозбереження.

"Усі без винятку житлові будинки були перевірені, а найбільш критичні, з позиції енерговитрат, були утеплені – встановлені нові вікна, відремонтовані дахи та двері, вдосконалено систему терморегуляції", – зазначив Ніконов.

Разом з тим, за словами чиновника, аналіз  ситуації цієї зими показав, що  найбільшою проблемою житлово-комунального господарства Києва є розбалансована система опалення та несанкціонований забір тепла.

Зокрема, за допомогою тепловізійної зйомки було встановлено, що в багатьох квартирах міста системи опалення виведені на балкони і, фактично, гріють повітря.

Тоді як за спожите тепло сплачують не лише власники таких помешкань, а й їхні сусіди.

"І щоб кияни чітко розуміли, скільки тепла споживається у всьому будинку, де найбільше енергії втрачається і як можна її зекономити, ми розробили енергопаспорт для кожного будинку, який обслуговується комунальними організаціями", - сказав Ніконов.

Він додав, що на сьогодні вже підготовлено понад 7 тисяч таких документів. Ознайомитися з енергопаспортом будинку кияни можуть у ЖЕКах.

При цьому варто відзначити, що 27 березня при температурі повітря +12 градусів, у низці столичних будинків батареї значно гарячіші, ніж були у листопаді-лютому.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ