У Кличка вирішили створити "чорний список" забудовників



Старостенко каже, що 16-поверхівку упритул до школи звели незаконно. На тому місці, виявляється, мав бути басейн для школярів. Фото з Facebook Старостенко

Столична влада має намір сформувати перелік недобросовісних забудовників, які будують незаконно, або не виконують свої соціальні зобов’язання перед киянами.

Про це після візиту на незаконне будівництво біля школи №317 повідомила заступник голови Київської адміністрації Ганна Старостенко.

"Це не перший випадок неправомірної забудови поблизу з навчальними закладами в столиці. Тому ми вирішили скласти та оприлюднити "чорний список" забудовників", - написала чиновниця у Facebook.

Вона додала, що інформація про недобросовісних буде корисною не лише для правоохоронних органів, а й для співробітників КМДА або депутатів міської ради.

"Ухвалюючи будь-яке рішення щодо надання земельної ділянки в оренду або дозволу на будівництво, представники міської влади завжди перевірятимуть, чи не пов’язані потенційні об’єкти зі скандальними забудовниками", - наголосила Старостенко.

Водночас заступник мера запевнила, що міська влада докладе максимум зусиль, щоб припини незаконне будівництво біля школи № 317.

"На вул. Булгакова, 12, фактично з червня минулого року в метрі від школи зводиться 16-поверховий житловий будинок, саме на тому місці, де мали побудувати басейн для школярів. При чому забудовник не має жодних дозвільних документів для будівництва житлового комплексу", - наголосила чиновниця.

"Ми вже звернулися до прокуратури, Кабміну, Державної будівельно-архітектурної інспекції, але будівництво триває", - підсумувала Старостенко.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ