Жителів Бортничів просять не пити воду з крана у п’ятницю



Фото drvoda.com

ПАТ "Київводоканал" 27 березня проводить планову дезінфекцію мереж у Бортничах, у зв’язку з чим просить місцевих мешканців не користуватися водопровідною водою.

Як повідомляє прес-служба водоканалу, знезараження мереж розпочалося о 23:00 26 березня і триватиме до 12:00 27 березня.

"У цей період закликаємо мешканців утриматися від користування водопровідною водою з метою приготування їжі. Після проведення дезінфекції рекомендуємо здійснювати зливання води протягом 10-30 хвилин до зникнення запаху хлорвмісних речовин", - наголосили у прес-службі.

У водоканалі відзначили, що на під час промивки мереж мешканці Бортничів можуть набрати питун воду з автоцистерн, які підвозитимуть її до будинків.

За якими адресами роздаватимуть воду, "Київводоканал" не повідомляє, а рекомендує це питання з’ясувати за телефоном аварійної служби 15-81 або через ЖЕКи.

Як відомо, 11 грудня 2014 року у Києві було госпіталізовано 45 людей з підозрою на гостру кишкову інфекцію після вживання води з водогону.

Станом на 14 січня серед мешканців Бортничів було зафіксовано вже 97 випадків захворювання гострою кишковою інфекцією.

12 січня КМДА повідомила, що вода з водогону у Бортничах була заражена збудником кишкової інфекції.

Причиною масового захворювання жителів стали нечистоти з туалетів, що потрапили до водогону. 

У водоканалі заявили, що причиною отруєння жителів Бортничів водопровідною водою стала несанкціонована врізка забудовником до недобудованого гідровузла і додали, що не мають наміру компенсувати збитки мешканцям, які потруїлися водою.

21 січня "Київводоканал" заявив, що у воді у мережах Бортничів немає відхилень за мікробіологічними показниками, і за кілька днів її можна буде пити, разом з тим мешканцям порпдили зробити профілактичну вакцинацію проти гепатиту А. 

2 лютого водоканал запевнив, що вода у мікрорайоні Бортничі придатна для користування.

Також на початку лютого "Київводоканал" подав до суду на забудовника, який забруднив воду в Бортничах. 

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ