"Збитковий" зоопарк розбазарив більше 7 мільйонів у 2014 році



Фото з Facebook столичного зоопарку

У КП "Київський зоопарк" виявили фінансових порушень на суму 7,23 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на результати аудитів за 2014 рік, оприлюднені на сайті міської влади.

Так, серед виявлених порушень – зайве використання бюджетних коштів через завищення вартості та обсягів виконаних робіт.

Загалом перевірка встановила переплат на 1,6 мільйона гривень.

Зокрема, столичний звіринець переплатив 1,03 мільйона гривень – ТОВ "Максимуc Конcтракшн" за створення експозиції "Пташник", а також за розробку проекту й створення вольєрів для гірських копитних тварин в Шулявській балці.

Також зоопарк переплатив 331,4 тисячі гривень ТОВ "Київводбуд" за поліпшення технічного стану та благоустрою водойм зоопарку,  74,7 тисячі гривень – ТОВ "Містобудпроект" за розробку по реконструкції вольєрів та 23,9 тисячі гривень – ТОВ СП "Парк" за озеленення територій.

Окрім того за результатами аудиту виявлено, що 5,22 мільйона гривень було витрачено на закупівлі, здійснені з порушенням чинного тендерного законодавства.

"Які саме закупівлі маються на увазі – не уточнюють, водночас про порушення вже поінформовано КМДА, прокуратуру м. Києва, а також зареєстровано кримінальне провадження", - відзначає видання.   

Ще одно порушення, зафіксоване аудиторами, стосується керівництва зоопарку: при збитковості самого закладу та наявності у нього значних боргів по кредитах, директор зоопарку витратив на ремонт власного кабінету 299 тисяч гривень.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ