Депутат Кличка заявляє, що на неї напали на будівництві



Люди, що протестують проти забудови, блокують техніку. Фото Олени Єскіної

Депутат від УДАРу Олена Єскіна заявляє, що на неї жорстко напала охорона забудовника на будівництві по вулиці Звіринецькій, 72.

Про це Єскіна написала у Facebook.

Вона повідомила, що близько 11.00 прибула на вул. Звіринецьку, 72, за зверненням місцевої громади, щоб розібратися що відбувається, бо забудовник не встановив паспорта будівництва на паркані.

Депутат відзначила, що її півгодини не пускали на територію, але потім видали каску та дозволили прохід разом з представниками міліції. Громаду та ЗМІ пропускати відмовилися.

"Коли ми зайшли через ворота, за сигналом представника забудовника, на нас напали озброєні охоронці в балаклавах. На мене, з неймовірною жорстокістю, здійснив напад чоловік у балаклаві з тату на руці (за виглядом схожий на кавказця або татарина), який кинув мене на землю та заплющив ноги гратами", - написала Єскіна.

Вона додала, що врятували її місцеві мешканці, які "вчасно втримали грати та витягли мене з-під них".

Єскіна написала заяву щодо перешкоджання її депутатській діяльності та замаху на життя.

Вона додала, що замовник робіт ТОВ "Укрбуд Девелопмент" та виконавець робіт ТОВ "Північно-український будівельний альянс" планують збудувати на Звіринецькій "два 26-поверхових монстри з 6-поверховими підземними паркінгами".

Зводити будинки мають намір на двох ділянках 0,17 та 0,13 га, виділених у 2009 році (остання передана в оренду без права на капітальну забудову).

"Містобудівельні умови та обмеження та інші істотні документи не надані. Технічна документація не відповідає вимогам законодавства.

Враховуючи певну специфіку зазначеної місцевості – великий глиняний схил з підземним озером та наявність підземних вод на відстані від 40 см до 104м, багатоповерхове будівництво може призвести до трагедії, аналогічної Куренівської у 1961 році", - підсумувала Єскіна.

Під вечір, за словами депутата, "забудовник нагнав близько 60 тітушок".

"Побито декілька активістів. За фактом побиття буде порушено кримінальне провадження. Мешканці блокують проїзд техніки", - написала Єскіна, додавши, що під час бійки постраждали три жінки. 

Як відомо, 12 березня Єскіна заявила, що її взяли в заручники на будівництві по вулиці Глибочицькій.

Міліція з цього приводу розпочала розслідування.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ