Рух ЧЕСНО назвав найбільших прогульників Київради. Інфографіка



Бондаренко - перший серед прогульників. Фото slovoidilo.ua

Четверо депутатів Київради є потенційними кандидатами на виліт з міськради, адже вони пропустили понад 50% засідань комісій та часто прогулюють засідання ради.

Про це повідомляє громадський Рух ЧЕСНО, який проаналізував роботу кожного депутата.

"Якщо кожне четверте засідання пропускає понад 15% депутатів, то на засіданнях комісій ситуація більш ніж удвічі гірша. Тут вже нараховуємо майже третину депутатів-прогульників", - йдеться в повідомленні. 

Клікніть, щоб збільшити 

Так, першим кандидатом на виліт називають Володимира Бондаренка з "Батьківщини". У бюджетній комісії він пропустив аж 29 засідань із 33.

Саме він конкурував на виборах мера з Віталієм Кличком та після поразки на мажоритарному окрузі Олександра Третьякова (БПП) заявив, що у 2015-му балотуватиметься в мери.

"Утім, зараз для киян він працює без особливого ентузіазму", - відзначає ЧЕСНО.

Другу сходинку кандидатів на виліт посідає син екс-міністра оборони Анатолія Гриценка та один з лідерів Автомайдану – Олексій Гриценко, який побував свого часу у полоні в Криму.

Він потрапив у комісію з питань транспорту та зв’язку, де з 18 засідань пропустив 13. Але варто зазначити, що Олексій – військовослужбовець.

"Гриценко – депутат-"списочник". Якби він склав мандат, то на його місце потрапила б наступна людина у списку "Громадянської позиції", яка мала б змогу з більшою регулярністю працювати в комісії та відвідувати на сесії Київради, де Гриценко теж пропустив понад 25% засідань", - йдеться в повідомленні.

"Радикал" Юрій Сухін, увійшов до комісії ЖКГ і пропустив 6 з 11 її засідань.

"Варто нагадати, що родина "радикала" Сухіна відома тим, що отримала на території Бучанського межигір’я 5 ділянок у лісі, які потім опинились у власності родини екс-нардепа комуніста Ігоря Калєтніка, який зараз перебуває у розшуку", - нагадують у ЧЕСНО.  

Клікніть, щоб збільшити  

Шлапак Алла, яку ЗМІ називали однією з учасниць земельних махінацій часів мера Черновецького, згідно з офіційними даними пропустила понад 50% засідань комісії з питань охорони здоров’я.  

"Знаково, що з-поміж кандидатів на виліт мав би бути Андрій Лозовий, який з 22 засідань комісії з питань власності пропустив 21. Але він уже "вилетів" із Київради до парламенту".- йдеться в повідомленні.

Він тепер - депутат Верховної Ради. Туди він потрапив як №2 "радикального" списку Олега Ляшка.

"Ці депутати, які увійшли у список кандидатів на виліт через прогули засідань комісії, так само є прогульниками засідань Київради з показником 25% пропущених засідань", - йдеться в повідомленні.

Депутати, що пропустили понад 25%, але не більше половини засідань, згідно з моніторингом ЧЕСНО, потрапляють до списку прогульників. 

Клікніть, щоб збільшити  

Зі списку прогульників третина – мажоритарними.

"Прикро, що нові сили, які з’явились у столичній раді й декларували нові цінності, теж потрапили до лав прогульників", - відзначають у ЧЕСНО.

Як відомо, згідно з законом, якщо депутат пропустив понад 50% засідань Ради чи постійної комісії упродовж року, його можна позбавити мандату (ст. 37, ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад").

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ