Благодійник з Контрактової: людей обурив не фонтан, а можливе будівництво на Подолі



Бертран Кост. Фото bigbord.net

Столичних мешканців обурило не стільки встановлення фонтану на Контрактовій площі, скільки сам факт появи будівельного паркану у центрі столиці.

Про це  в інтерв’ю Platfor.ma заявив французький меценат Бертран Кост, який став спонсором благоустрою скверу і встановлення "філософського фонтана" на Контрактовій площі.

"Я не думаю, що людей схвилювала новина про реставрацію фонтана як такого, скоріше їх стурбувала інформація про якесь будівництво на території старого Подолу в принципі", - сказав Кост.

"Питання не в самому проекті, а в тому, що все відбулося дуже швидко, і у громадськості було дуже мало інформації", - додав меценат.

При цьому він відзначив, що радий, що кияни так активно реагують на події, що відбуваються у їх місті.

 Так має виглядати площа після реконструкції 

"Мені зрозуміло, що хвилює киян – вони бояться, що вся ця історія знову закінчиться хабарництвом і корупцією, як це вже було у вашій країні. Але я хочу підкреслити, що коли ми вкладаємо гроші у якийсь проект, ми обоазяково слідкуємо за їх ціьовим викриванням, щоб сума не випарувалась і не була використана не за призначенням", - запевнив Кост.

"Ми перевіряємо кошторис і підрядників, яким відправляємо перекази. Ми не заробляємо на подібних проектах, але ми хочемо бути впевнені, що гроші, які ми вкладаємо в них, дійсно витрачаються на добру справу", - додав він.

 

При цьому він відзначив, що ім’я благодійника не називали, бо він не думав, що це може бути комусь цікаве.

"Я взагалі не думав, що моє ім'я буде кому-небудь цікаво. Я взявся фінансувати цей проект не для власного піару, я просто хотів зробити щось хороше для вас. Але якщо люди хочуть знати моє ім'я, то я його не приховую і відкритий для коментарів", – сказав Кост.

 

Як відомо, у центрі столиці розгорівся черговий скандал – 15 березня під покровом ночі навколо скверу, що біля пам'ятника Петру Сагайдачному, встановили будівельний паркан.

Встановлення паркану без будь-яких позначань та інформації, а також терміновий демонтаж бруківки вночі у сквері обурили місцевих жителів, тому вони повалили загорожу, щоб перешкодити забудовнику.

Згодом мер Києва Віталій Кличко пояснив, що на Контрактовій починається реконструкція скверу, де облаштують "філософський фонтан Сковороди", зону wi-fi та нові газони.

Фото Platfor.ma

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ