На будівництві у центрі Києва поранили двох людей – депутат


19 березня пізно ввечері на будівництві по вул. Волгоградській, 25 виник конфлікт між забудовником та місцевими жителями, у результаті якого двоє людей отримали поранення.

Про це у Facebook повідомила депутат від фракції "Удар-Солідарність" Олена Єскіна.

 Скриншот з Facebook Єскіної 

"На вул. Волгоградській, 25 бійка! Поранено 2 людини! Викликано 3 машини швидкої допомоги! Одну людину госпіталізовано. Інший поранений активіст знаходиться за парканом, серед нападаючих", - написала депутат міськради.

Вона наголосила, що правоохоронні органи, яких на місце події прибуло близько 150 осіб у конфлікт не втручалися.

Єскіна також переповіла, що представники забудовника нібито влаштували стрілянину.

"Раніше вони намагалися зрубати дерева за зачиненим парканом. Керівник КО "Київзеленбуд" особисто рятував зелені насадження: переліз за паркан та затуляв дерева собою", - написала депутат.

Вона нагадала, що будівництво на Волгоградській веде ТОВ "Вагра".

"Є рішення Київського апеляційного адміністративного суду на користь громади, на підставі якого мною було зареєстровано проект рішення про розірвання договору оренди з забудовником – ТОВ "Вагра", який вже наступного тижня має пройти земельну комісію та буде винесений на наступну сесію"

Про стрілянину на Волгоградській заявили і в організації "КУПР", додавши, що "вогнепальні поранення отримали двоє людей".

"Охорона будмайданчика застосувала до мешканців сльозогінний газ та вогнепальну зброю травматичної дії", - йдеться в повідомленні "Коаліції учасників помаранчевої революції".

 Фото з Facebook голови КУПР Сергія Мельниченка 

Люди прийшли під будмайданчик після того, як забудовник знищив кілька каштанів, щоб підготувати майданчик до забудови.

"Нещодавно після виїзду на місце забудови Віталій Кличко заявив, що жодного будівництва там не буде до тих пір, поки забудовник не досягне компромісу з громадськістю", - наголосили у "КУПРі".

Фото з Facebook голови КУПР Сергія Мельниченка

У столичній міліції підтвердили, що близько 23.00 19 березня на вулиці Волгоградській виник конфлікт.

"У конфлікті приймали участь близько 100 чоловік, які представлялися місцевими мешканцями. Вони намагалися повалити металеву огорожу та зайти на територію будівельного майданчику. У такий спосіб громадяни протестували проти забудови території. Прибувши на місце інциденту, працівники міліції припинили протиправні дії мітингувальників та відновили правопорядок", - повідомляє сайт Головного управління МВС у Києві.

Згодом на місце події прибуло кілька депутатів Київради.

Після нетривалих перемовин з представниками забудовника депутати повідомили пікетувальникам, що цей конфлікт буде вирішено виключно в правовому руслі.

Згодом міліція отримала кілька повідомлень від лікарів про надання медичної допомоги двом учасникам конфлікту на вул. Волгоградській.

Зокрема, допомогу надали 26-річному киянину, який отримав тілесні ушкодження, та 33-річному місцевому мешканцю, який пояснив, що прогулювався поблизу місця конфлікту і  випадково отримав ушкодження.

"Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 296 (хуліганство). Проводиться подальша перевірка, за результатами якої буде прийнято відповідне процесуальне рішення", - підсумували в міліції.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ