Кличко цікавиться, коли міліція покарає корупціонерів з "Київпастрансу"



Фото прес-служби Кличка

Столична влада та мешканці Києва чекають, коли правоохоронці покарають корупціонерів та хабарників з КП "Київпастранс" та Київської адміністрації.

Про це завив міський голова Віталій Кличко, повідомляє прес-служба політика.

"За 11 років у "Київпастрансі" було розкрадено близько 3 мільярдів гривень. Усю інформацію ми передали правоохоронним органам. Як і результати аудиту про порушення на 300 мільйонів гривень. Всім нам, киянам, цікаво -  хто відповідальний за ці розкрадання і коли винні будуть покарані", - наголосив Кличко.

Мер Києва зазначив, правоохоронці досі ніяк не відреагували на виявлені ще у серпні 2014 року порушення у Київській адміністрації.  

"Ми передали всю інформацію правоохоронцям. Однак до сьогоднішнього дня не отримали чіткої відповіді. Сподіваємося, правоохоронці працюватимуть більш ефективно, і ми будемо "бити по руках" корупціонерів", - зауважив Кличко.

Він наголосив, що ключовим завданням усіх перевірок – є покарання корупціонерів і хабарників.

"Ті, хто пов'язаний з корупцією, мають понести покарання – це буде хорошим уроком для порушників. Цього чекають усі кияни", - додав Кличко.

Як відомо, у лютому столична влада оприлюднила корупційні схеми у КП "Київпастранс", де за 11 років вкрали понад 3 мільярди гривень, і передала відповідні матеріали аудиту правоохоронцям.

Як відомо, з 2001 року посаду гендиректора "Київпастрансу" займав Микола Ламбуцький.  У липні 2014 року він подав у відставку. 5 серпня Кличко звільнив Ламбуцького.

1 півріччя 2014 року "Київпастранс" закінчив зі збитком у 142,2 мільйона гривень.

За інформацією ТabloID, Ламбуцький носив годинник, вартістю 15 тисяч доларів.  

Влітку 2014 року внутрішній аудит Київської адміністрації виявив порушень на суму понад 195 мільйонів гривень. У кінці листопада перевірка у КМДА виявила порушень на суму понад 304 мільйони гривень. 

Як відомо, у Києві діє окремий "антикорупційний" номер телефону, за яким кияни можуть повідомляти про факти корупції в столичній владі – 0965881188.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ