Прокурор Києва: провадження проти мене – це помста заступника генпрокурора


Прокурор Києва Сергій Юлдашев звинувачує заступника генпрокурора Олексія Баганця у тому, що він намагається помститися.

Про це він заявив на брифінгу в прокуратурі Києва у ввечері 17 березня, повідомляє сайт прокуратури.

"Для мене було відкриттям, що Головне слідче управління ГПУ зареєструвало проти мене кримінальне провадження. Як відомо, підставою для цього є звернення народного депутата Купрія ", - заявив Юлдашев.

Він також звернув увагу, що відповідь нардепутату підписав заступник генпрокурора Олексій Баганець, "який має низку особистих до мене претензій, перш за все, за мою принципову позицію".

"Ще восени нами було проведено перевірку, яка виявила, що Віталій Баганець (молодший син Баганця), обіймаючи посаду начальника управління прокуратури Києва, причетний до "кришування" грального бізнесу. Є більше 20 рапортів від посадових осіб прокуратур районів, які підтверджують цей факт", - заявив Юлдашев.

Він додав, що направив матеріли службового розслідування до управління внутрішньої безпеки Генпрокуратури для прийняття рішення.

"Чому ці матеріали не були реалізовані у кримінальне провадження – питання до Генеральної прокуратури ", - додав прокурор столиці. 

Юлдашев також зазначив, що рішення про відкриття проти нього кримінального провадження було прийнято за відсутності в Україні генпрокурора Віктора Шокіна.

А факти, які оприлюднив у своїй заяві депутат Купрій, прокурор назвав "абсурдними і такими, що не підлягають жодній критиці".

"У будь-якому випадку, я не заперечую проти того, щоб моя причетність до цих фактів була перевірена слідчим шляхом. Але чи буде таке розслідування об’єктивним, якщо його буде проводити заступник генпрокурора Олексій Баганець?", — підсумував Юлдашев.

Як відомо, Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти прокурора Києва Сергія Юлдашева.

Провадження відкрито за статтями "зловживання владою або службовим становищем" та "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою". 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ