Столичний Печерськ перетворили на смітник. ФОТО

18.03.2015  07:34

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Печерський район столиці потопає у смітті: звалища целофану, пляшок та побутових відходів зустрічаються мало не на кожному кроці.

Про це повідомляє сайт КМДА після перевірки санітарного стану району.

"Фахівці виявили низку кричущих порушень. Зокрема, на вул. Старонаводницькій – засмічені схили, на бульварі Дружби Народів – захаращена територія психлікарні та засмічена територія за магазином NOVUS", - йдеться в повідомленні.

Гори сміття виявили і на розв’язці біля станції метро "Либідська", на вул. Філатова, поблизу озера Глінка – взагалі велике звалище побутового сміття, на Наддніпрянському шосе – сміття за зупинкою громадського транспорту.

Засмічені навіть схили Ботанічного саду (там повалені і неприбрані дерева), доріжки біля пам’ятника засновникам Києва у Народницькому парку, схили парку Аскольдова могила на Набережному шосе.

За словами голови району Сергія Мартинчука, відповідні служби повинні виправити ситуацію упродовж двох днів.

"Крім того, посадовці понесуть адміністративну відповідальність", - наголосив чиновник.

Він також закликав місцевих мешканців, особливо жителів приватного сектору, не залишати на узбіччі побутове сміття і тим самим допомогти покращити екологічний стан району і всього міста.

На жаль, подібна ситуація по всьому Києву. Так, зелену зону поблизу озера Редькіне та затоки Верблюд перетворили на сміттєзвалище. Активісти з'ясували, що сміття біля озера звалюють комунальники цього району.

На Святошино на сміттєзвалища перетворились підходи до метро. 

16 березня мер Києва Віталій Кличко доручив районним очільникам, підрозділам з благоустрою негайно прибрати місто, щоб дороги, тротуари, двори та сквери столиці "блищали" до Великодня.

Згодом РДА повідомили, що напередодні Пасхи у столиці пройде низка міських толок, до яких закликали долучитися усіх небайдужих киян.

Фото з сайту Печерської РДА

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ