Кличко просить "Київенерго" встановити лічильники тепла у всіх будинках до зими



Фото прес-служби Кличка

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до "Київенерго" з проханням встановити теплолічильники у всіх будинках столиці до початку опалювального сезону 2015-2016 років.

Про це він заявив під час засідання експертної групи з питань енергозбереження 17 березня, повідомляє прес-офіс політика.

"Я звертаюсь зараз до представників "Київенерго", щоби ви розглянули питання встановлення цього року лічильників тепла в усіх будинках Києва", – заявив Кличко.

Він також наголосив, що саме монополісти-надавачі послуг повинні взяти на себе витрати на встановлення будинкових лічильників.

"Я впевнений, що більшу частину витрат повинні взяти на себе монополісти. Це буде справедливо", - сказав Кличко.

Він нагадав, що сьогодні міська влада усунута від питання формування тарифів на комунальні послуги.

"Але ми не будемо просто спостерігати за темпом зростання цін на газ, тепло та електроенергію і підвищенням тарифів. Ми завжди будемо на боці киян і захищатимемо їхні інтереси у взаємовідносинах з "Київенерго", "Київводоканалом" та іншими монополістами", – підкреслив мер.

Він додав, що моніторинг питання, як сплачують за опалення мешканці в будинках з лічильниками тепла та в будинках без лічильників, показав, що мешканці будинків з лічильниками економлять близько 30% енергії і, відповідно, коштів.

"Як бачимо, система сплати за опалення побудована в інтересах теплопостачальних підприємств і є абсолютно непрозорою. Думаю, всім зрозуміло, чому так багато років не встановлювались лічильники, тому що були особи зацікавлені в цьому", - сказав міський голова.

Мер також наголосив, що у бюджеті столиці на цей рік було передбачено рекордні для Києва 150 мільйонів гривень на заходи з енергоефективності.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ