Як розбудовувався Київ: карта будівель з датами. ФОТО


Київський програміст та аналітик даних Вадим Скляров, побачивши карти розбудови Амстердаму та Брукліну, поставив собі за мету візуалізувати будівлі Києва, створивши спеціальну мапу.

Про це пише "Української правди. Життя". Таким чином, з'явився проект "Kyiv buildings history".

"Ідея з'явилася у мене після того, як я побачив карту Амстердама. Я дізнавався про відповідну інформацію для Києва і знайшов дані про пам'ятки архітектури, про новобудови і вирішив написати на своїх сторінках в соцмережах, що, можливо, хтось з друзів бачив подібні реєстри будівель", - каже він.

 

Автор проекту розповідає, що на його пост відгукнувся друг Влад Герасименко, який запропонував шукати дані ("парсити") на сайтах оголошень про орену/купівлю квартир, де в багатьох оголошеннях вказується рік будівництва.

"Утім спочатку я вирішив подати запит до КМДА про надання публічної інформації. Запит того ж дня було передано до Департаменту містобудування та архітектури, але наразі жодної відповіді ми не отримали. Почекавши пару днів, почав "парсити" сайти з оголошеннями. За першу ніч назбирали приблизно 3 тисячі будівель і виконали пошук координатів", - каже він.

 Мапа Амстердама

За словами Влада, отримані координати було нанесено на карту будівель Києва.

"Після цього я зробив дизайн карти. Поступово кількість будинків збільшувалася, наразі на карті приблизно 8 тисяч житлових будинків", - розповідає автор ідеї.

Він також звертає увагу на особливу деталь: на карті Амстердаму відсутні топоніми, окреслення вулиць вгадуються по тому, як розміщені будинки. Такий ефект досягається завдяки великій кількості будівель.

"У нашому ж випадку, на карті зображено лише приблизно 10% всіх будівель Києва і без вулиць. Друзі підказали додати на карту дороги, щоб карта стала інформативнішою", - ділиться Вадим.

 Мапа Брукліна

Плани у команди потужні. Зокрема, вони планують додати пам'ятки архітектури на карту.

"На жаль, в переліку пам'яток формат дати для різних елементів відрізняється - десь вказується сторіччя, десь діапазон років, тож ці дані також треба попередньо обробити", - каже він.

Крім того, якщо не будуть отримані дані від Департаменту містобудування та архітектури або з інших джерел, автори планують створити мапу, на якій користувачі могли б вказати рік будівництва, натиснувши на будинок.

"Хочемо ще додати карту зі слайдером, рухаючи який, можна було б показати будинки, збудовані в певний часовий інтервал", - підсумовує автор проекту.

"Українська правда. Життя"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ