Кличко: До кінця березня в Києві буде 50 кіосків з продажу "дешевого" хліба


До кінця березня у столиці працюватиме 50 кіосків з продажу соціальних сортів хліба.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після інспекції роботи хлібних кіосків 17 березня, повідомляє сайт політика.

"Що стосується кіосків з продажу соціального хліба, то "Київхліб" повинен дотримуватися умов конкурсу, одна з яких – фіксована ціна на соціальний хліб в таких кіосках. Зараз таких кіосків 7, ще 10 в стадії відкриття, до кінця березня таких кіосків повинно бути 50", - підкреслив Кличко.

Він додав, що задоволений результатами інспекції.

"Ми відвідали кілька кіосків з продажу соціального хліба. Це сучасні кіоски, вони не псують зовнішній вигляд міста. У них продається хліб за фіксованими цінами, на нього великий попит, в одному такому кіоску кожен день більше 1000 людей купують соціальний хліб", - сказав міський голова.

Як відомо, з 12 березня "Київхліб" підняв ціни на свою продукцію в середньому на 25%-30%. Це підвищення ціни стало вже третім з початку 2015 року. Загалом у новому році хліб подорожчав приблизно на 50%. 

На засіданні Київради 19 лютого мер Києва Віталій Кличко закликав ПАТ "Київхліб" не підвищувати ціни на соціальні сорти хлібобулочних виробів.

Київське міське територіальне відділення Антимонопольного комітету вважає підвищення цін компанією "Київхліб" необґрунтованим і у зв'язку з цією подією почало розслідування.

Наприкінці 2014 року Київська адміністрація та "Київхліб" підписали договір про створення роздрібної торговельної мережі з продажу соціальних сортів хлібобулочних виробів.

Згідно з договором, до травня 2015 року мають бути відкриті 200 магазинів "соціального хліба", де ціни не підвищуватимуться упродовж 3 років, тобто 2018 року.

У лютому "Київхліб" відкрив 2 павільйони торговельної мережі з продажу соціальних сортів хліба в столиці на вул. Драйзера, 8 та проспекті Маяковського, 26, де "соціальний" хліб обіцяють продавати за нижчою ціною. Зокрема, хліб "Український" – по 5,25 гривні, "Пшеничний" - по 4,05 гривні і батон "Київський" - по 4,15 гривні до 2018 року. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ