Кличко пояснив, чого вночі на Контрактовій виріс паркан. ФОТО


На Контрактовій починається реконструкція скверу, де облаштують "філософський фонтан Сковороди", зону wi-fi та нові газони.

Про це написав мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook.

"Кілька ремарок з приводу вчорашніх подій на Контрактовій площі, де активісти знесли будівельний паркан навколо скверу. Я розумію, що паркани в Києві стали дратівливим чинником. Але не кожна будівельна огорожа – незаконна забудова і негатив для міста", - написав Кличко.

Він додав, що всі роботи закінчать до кінця травня і виконуватимуться вони коштом меценатів.

"Ми хочемо, щоб у киян з'явилася ще одна комфортна зона відпочинку європейського рівня. І ми це зробимо", - сказав Кличко.

Він звернувся до активної громадськості "спочатку розбиратися, що і як зносити-ламати. А головне: навіщо".

 Кличко у соцмережі пояснив, що паркан на Контрактовій ставили з благородною метою

Водночас Кличко не прокоментував, чому паркан встановлювали під покровом ночі, навіщо розбирали бруківку та чому про майбутні роботи не попередили громаду, наприклад, не встановили інформаційного щита.

 Мер також оприлюднив проект фонтана 
і сквера

Як відомо, у центрі столиці розгорівся черговий скандал – у неділю під покровом ночі навколо скверу, що біля пам'ятника Петру Сагайдачному, встановили будівельний паркан.

Встановлення паркану без будь-яких позначань та інформації, а також терміновий демонтаж бруківки вночі у сквері обурили місцевих жителів, тому вони повалили загорожу, щоб перешкодити забудовнику.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ