У Києві за 2 місяці викрали 248 транспортних засобів



Фото newslav.ru

Упродовж січня-лютого на території столиці було скоєно 248 незаконних заволодінь транспортними засобами.

Про це повідомляє прес-служба ДАІ Києва.

"Найпопулярнішими у викрадачів були автомобілі "ВАЗ" – 40 незаконних заволодінь, а на другому місці авто марки "Toyota" – 33. Трійку лідерів замикають автівки марки "Lexus" – 17 автокрадіжок", - йдеться в повідомленні.

Також у 2015 році викрали 12 авто марки "Volksvagen" та 10 марки "Land Rover".

"У столиці злочинці найчастіше викрадають транспортні засоби уночі та надають перевагу тим, що стоять неподалік будинків, а також у неосвітлених місцях. У нічний час доби зареєстровано 175 викрадень", - відзначили ДАІ.

Найчастіше викрадали авто в Оболонському, Голосіївському, Дарницькому та Печерському районах. Так, на проспекті Сталінграда та на вулиці Глушкова, з початку року, скоєно по 6 автокрадіжок, а з Оболонського проспекту – 5.

У Дарницькому районі, на проспекті Бажана зареєстровано 4 викрадення, а з вулиці Анни Ахматової – 2. Також, у Печерському районі, на бульварі Лесі Українки викрадено 4 авто.  

Столична Державтоінспекція закликає водіїв заздалегідь подбати про свій транспорт, зокрема, обладнати його додатковими пристроями проти викрадення. Також радять по можливості залишайте автомобілі на стоянках, що охороняються, або у гаражних боксах.

"Також не варто провокувати злодіїв – у жодному разі не залишайте в машині документи, гроші та інші цінні речі. Виходячи з авто, не забувайте його замикати і ставити на сигналізацію", - наголосили у Державтоінспекції.

У випадку викрадення авто, громадянам варто негайно зателефонувати за номером "102".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ