Суд забрав у "межигірської" фірми 30,8 тисячі га угідь на Київщині


Господарський суд Києва розірвав договір оренди та повернув державі 30,8 тисячі га мисливських угідь загальною площею на території Макарівського та Бородянського районів.

Про це повідомляє сайт Генпрокуратури.

Відзначається, що у 2012 році Київська облрада надала у користування вказані угіддя для ведення мисливського господарства терміном на 49 років ТОВ "Мисливсько-рибальському клубу "Ярик".

"Перевіркою виявлено, що облрада передала угіддя з порушенням законодавства – без погодження сільських, селищних рад, на території яких вони розташовані. Прокуратурою області до суду було подано позов із вимогою скасувати рішення про передачу угідь мисливсько-рибальському клубу та розірвання договору оренди", - зазначили у ГПУ. 

Як відомо, співзасновник ТОВ "Мисливсько-рибальський клуб "Ярик" фігурує у документах на будинок екс-президента України Віктора Януковича на Оболонській набережній у Києві, який після втечі Януковича було переоформлено на нового власника.

Новий власник будинку пов’язаний з мисливським оточенням Януковича.

Як відомо, Апеляційний суд Київської області задовольнив скаргу прокуратури області та скасував рішення Вишгородського райсуду, який відмовив у поверненні державі мисливських угідь Януковича в Сухолуччі.

У державну власність повернуто 8,8 га земель лісового фонду в адміністративних межах Сухолуцької сільської ради Вишгородського району вартістю понад 5,2 мільйона гривень.

Ця ділянка була витребувана з незаконного володіння ТОВ "Дом Лесника".

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ