Кличко обіцяє навести лад з кіосками до Дня Києва


Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що до кінця травня кияни помітять відчутні зміни на краще у сфері МАФів.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ", повідомляє прес-офіс політика.

"Можу запевнити киян, що навесні, до Дня Києва, будуть помітні значні зміни в сфері (МАФів – ред.). Хоча йде великий спротив, я доведу цю боротьбу до переможного кінця", - наголосив мер.

Він додав, що найближчим часом від незаконних кіосків буде очищений Оболонський район столиці.

"Печерський район від незаконних МАФів очищений. Там залишились ті кіоски, які сплачують пайову участь. Це перший крок. Наступний крок – Оболонський район. Я впевнений, що ми і там наведемо  лад", - зазначив мер.

Він зауважив, що всі МАФи повинні гідно виглядати, надавати зручний сервіс і не заважати пересуванню киян, не розміщуватися у червоних зонах.

"У Києві повинно залишитись 6 тисяч МАФів, і за умови, що вони сплачуватимуть гроші не за "кришування", а в бюджет міста. Ми розробили схему розміщення МАФів, найближчим часом будемо її затверджувати", - сказав Кличко. 

Як відомо, раніше мер заявив, що до кінця 2015 року Київ повністю звільнять від незаконних МАФів. 

Попри обіцянки Кличка очистити Київ від МАФів за 9 місяці роботи в мерії зробити це йому не вдалося. 

Кіоски, які показово демонтують комунальники, часто за кілька днів повертаються на звичні місця. Так, зокрема, кілька разів відбувалося біля станції метро "Арсенальна".

У січні 2015 року підприємливі торговці навіть спиляли обмежувальні стовпчики на Арсенальній площі, щоб мати змогу спокійно заїжджати на автомобілях, з яких ведеться торгівля. 

А на Ленінградській площі та на майданчиках біля метро "Дарниця" кількість ларьків не лише не зменшується, а постійно зростає. 

Наприкінці вересня 2014 році у столиці запрацював інтернет-портал, який покликаний впорядкувати розміщення кіосків. Система має на меті викорінити корупцію, спростить процедуру оформлення документів щодо сплати пайової участі та зробити відкритими відомості про кіоски та їх власників для всіх.

Як повідомлялося, після призначення мером столиці Кличко заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто "кришує" такий бізнес – покарані. 

Згодом мер Києва заявив, що ларьки у столиці кришує міліція, прокуратура та районні чиновники.

У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії "УДАР" мають по 500 і більше кіосків у столиці.

За словами екс-депутата Київради Олексія Давиденка, власники столичних ларьків щомісячно сплачують близько 5 мільйонів доларів у кишені прокурорів і міліціонерів, які їх "кришують".

Після цього Кличко заявив, що має намір вивести з тіні кошти, які власники кіосків сплачують у кишені прокурорам і міліціонерам за "кришування".

На засіданні 4 вересня Київрада визначила обсяг пайових внесків для власників МАФів. Столична влада очікує отримати 40-100 мільйонів гривень від сплати пайової участі власниками МАФів. 

А на засіданні 25 грудня Київрада затвердила порядок розміщення тимчасових споруд.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ