Кличко назвав мітинг під мерією "проплаченими гастролями"


Мер Києва Віталій Кличко назвав проплаченими "гастролями" черговий мітинг під КМДА так званого громадського руху "Білих хустинок".

Про це повідомляє прес-служба політика.

"Знову збирали людей по 80-100 гривень постояти-покричати кілька годин на Хрещатику. Знову заявку на проведення акції подали за годину до її початку. Я говорив і наголошую знову – такі "мітинги за гроші" спрямовані на дестабілізацію ситуації в столиці та в країні в цілому", - підкреслив Кличко.

Він наголосив, що ті, хто в цій складній економічній ситуації використовує громадян, купуючи масовку, повинні нести за це відповідальність.

Під мерією знову пройшов мітинг "білих хустинок". У Кличка кажуть, усім мітингувальникам платили по 30 гривень на годину. Фото з Facebook керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка.

"Ми ініціюємо ухвалення Верховною Радою законопроекту про відповідальність за організацію проплачених мітингів. Бо ці "діячі" настільки знахабніли, що навіть не ховаються – відкрито пропонують і роздають гроші", - обурився Кличко.

За інформацією голови департаменту благоустрою столичної адміністрації Дмитра Білоцерковця, учасники акції отримують по 100 гривень від організаторів псевдо-мітингу. Сам чиновник, якому теж вдалося стати учасником мітингу, отримав від невідомої жінки 160 гривень.

Чиновник КМДА заробив на мытингу 160 гривень. Скиншот з Facebook Білоцерковця

Кличко повідомив, що столична влада завжди відкрита для спілкування і пропонувала ініціативній групі мітингувальників зустрітися, щоб вислухати їх вимоги. Але вони, як і під час минулої акції, відмовилися.

Депутат Антон Геращенко заявив, що проплачений мітинг, який проходив у центрі Києва, організований силами, близькими до Опозиційного блоку.

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ