АМКУ розпочав розслідування проти "Київхліба"


Київське міське територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало справу у зв’язку з необґрунтованим підвищенням цін на хліб "Український", батон "Нарізний", хліб "Пшеничний" у Києві.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на прес-реліз АМКУ.

Як зазначається, ПАТ "Київхліб" необґрунтовано завищило окремі статті витрат собівартості хлібу, зокрема, борошно, олію та цукор.

"Зазначені Товариством підстави для підвищення ціни на хліб "Український", батон "Нарізний", хліб "Пшеничний" (у розмірі 24,3%, 34,8%,  26,6% відповідно) визначені відділенням необґрунтованими", - йдеться у повідомленні.

"За результатами розгляду справи відділенням будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства про захист економічної конкуренції", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, з 12 березня ПАТ "Київхліб" знову підняв ціни на хлібобулочні вироби на 25-30%. До того "Київхліб" підінімав ціни на початку січня і на 10% -12% (приблизно на 1 гривню) з 18 лютого.

Зокрема, 18 лютого у деяких магазинах і супермаркетах буханець "Українського" продавали за 9-9,5 гривні, батон - за 6,5 гривні. 

Як відомо, на засіданні Київради 19 лютого мер Києва Віталій Кличко закликав ПАТ "Київхліб" не підвищувати ціни на соціальні сорти хлібобулочних виробів.

Наприкінці 2014 року Київська адміністрація та "Київхліб" підписали договір про створення роздрібної торговельної мережі з продажу соціальних сортів хлібобулочних виробів.

Згідно з договором до травня 2015 року мають бути відкриті 200 магазинів"соціального хліба", де ціни не підвищуватимуться упродовж 3 років, тобто 2018 року.

У лютому "Київхліб" відкрив 2 павільйони торговельної мережі з продажу соціальних сортів хліба в столиці на вул. Драйзера, 8 та проспекті Маяковського, 26, де "соціальний" хліб обіцяють продавати за нижчою ціною.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ