Метрополітен повторно оголосив тендер на проведення аудиту


КП "Київський метрополітен" оголосило тендер на проведення публічного аудиту фінансово-господарської діяльності підприємства.

Про це повідомляє сайт підземки.

"Відповідно до умов кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку КП "Київський метрополітен" оголошує про проведення незалежного аудиту за міжнародними стандартами. Кінцевий термін подання пропозицій 20 березня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Основними вимогами до подачі заявки є: бути членами Міжнародної федерації бухгалтерів (IFAC), входити до рейтингу 30 найбільших аудиторських компаній за рівнем річного доходу за рейтингом Міжнародної федерації бухгалтерів (IFAC) та мати акредитацію в ЄБРР.

Аудит має бути проведений до 30 червня.

Як відомо, з 7 лютого вартість проїзду у метро Києва зросла з 2 до 4 гривень, у наземному транспорті – з 1,5 гривні до 3 гривень.

Депутати Київради закликали мера столиці Віталія Кличка призупинити підвищення тарифів на проїзд, бо таке рішення незаконне. Також вони вимагали провести повний незалежний аудит транспортних підприємств Києва та обговорити підвищення тарифів на проїзд на засіданні міськради. 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада була вимушена підняти удвічі тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Після цього комунальні підприємства "Київський метрополітен" та "Київпастранс" заявили, що мають намір провести незалежний аудит своєї фінансово-господарської діяльності.

Заявки на проведення публічного аудиту метро подали 7 компаній, але тендер не провели через відсутність чітких вимог Київради щодо аудиторської діяльності.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ