Будинок профспілок після реконструкції буде таким, як до пожежі – ФПУ



Фото uk.wikipedia.org

Реконструкція Будинку профспілок, який постраждав від пожежі під час акцій протесту у лютому 2014 року, передбачає відновлення будівлі у колишньому вигляді.

Про це заявив директор Благодійного фонду "Відродження Будинку профспілок" Василь Андреєв, повідомляє сайт Федерації профспілок України.

"Ескізи будівлі футуристичних обрисів не мають нічого спільного із дійсністю. Ескізи не є проектами, і виконані без замовлення і згоди власника Будинку Профспілок – Федерації профспілок України", - наголосив він.

"План проведення відновлювальних робіт передбачає реконструкцію Будинку профспілок в тих геометричних межах та зовнішньому вигляді, який ідентичний тому, що був до 19 лютого минулого року, до пожежі", - додав Андреєв.

Він відзначив, що Благодійний Фонд "Відродження Будинку Профспілок" проводить роботи із відновлення будівлі за рахунок пожертв благодійників, серед яких українські та міжнародні профспілкові організації, члени профспілок та трудові колективи.

"Держава не долучена до відновлювальних робіт чи їх фінансування", - наголосив Андрєєв.

Як відомо, Будинок профспілок згорів у ніч на 19 лютого 2014 року під час масових акцій протесту в Києві.

Будівлю, яку активісти використовували як штаб Національного опору, під час штурму Майдану підпалили силовики.

11 березня 2015 року ескіз реконструкції Будинку профспілок здійняв хвилю обурення в соцмережі. Юзери висміяли його у фотожабах та порівняли з Хонкою Януковича, МАФим, танком і навіть жіночими статевими органами.

Однак, представник організації, що намалювала ескіз пояснила, що робота, яка наробила галасу в інтернеті, - це не проект, а лише художнє бачення архітектора.

За її словами, футуристичний проект реконструкції Будинку профспілок символізує крила янгола і має на меті вшанувати пам’ять героїв Небесної Сотні. Його планують подавати на конкурс щодо облаштування Території гідності на Майдані Незалежності.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ