Активіст: сміття біля озера на Оболоні звалюють самі комунальники. ФОТО



Зелену зону поблизу озера Редькіне та затоки Верблюд перетворюють на сміттєзвалище комунальники цього району.

Про це повідомляє Facebook-спільнота "Оболонь".

За словами активістів, що прийшли на зелену зону, вони застали комунальників, що палили шини та машину КП ШЕУ Оболонського району, що звалювала сміття.

"Дві комунальні працівниці (у спеціальній зелено-помаранчевій формі) палили велику купу автомобільних покришок. Їдку, велику хмару диму, можна було бачити за кілометр. Можливо, це одна з причин того запаху гарі, що ми відчуваємо вечорами!", - відзначив активіст Гліб Антоненко.

Він також додав, що при ньому "автомобіль з надписом КП ШЕУ Оболонського району скидав там сміття".

 

"Це напевно не єдина комунальна служба що таким займається", - сказав Антоненко.

При цьому він відзначив, що після того, як ця тема набула розголосу у ЗМІ, зелену зону почали прибирати. Зокрема, найбільші купити сміття прикопали.

 

Активіст закликав усіх небайдужих мешканців писати скарги у КМДА і вимагати очистити зелену зону від сміття.

 

Водночас, як повідомив "Українській правді. Київ" директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець, проблема щодо цієї ділянки землі полягає в тому, що вона перебуває у власності "Родовід Банку".

"Сьогодні вплинути на власника землі ми можемо лише адмінпротоколом на 1 тисячу гривень. Але і  тут є проблема. Щоб виписати адмінпротокол, треба мати ім’я людини і паспортні дані, на кого цей протокол виписувати. Зараз ми ініціюємо певні зміни до законодавства, щоб змінити процедуру виписування адмінпротоколів", - сказав він.

 

При цьому чиновник наголосив, що скидати сміття там незаконно і пообіцяв розібратися з тим, що засмучують територію комунальники.

"Ми також у рамках місячника з благоустрою плануємо провести там суботник. Не можу назвати дату, але одної суботи там буде велике прибирання. Щоправда, гарантувати, що після прибирання її знов не засмічуватимуть, я, на жаль, не можу", - відзначив Білоцерковець.  

Фото з Facebook Гліба Антоненка

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ