Київ втрачає близько 200 мільйонів гривень через нелегальну рекламу – ДемАльянс


Представники "Демократичного Альянсу" в Київраді заявляють, що в ході інспекції вулицями міста лише в центральній його частині зафіксовано близько 20 тисяч кв м нелегальних площ зовнішньої реклами.

Про це на прес-конференції 11 березня заявив голова фракції "ДемАльянс" Василь Гацько, повідомляє УНІАН.

Він нагадав, що все місто розподілено для розміщення реклами на 5 форматних зон: "нульова" зона – де взагалі заборонено розміщення зовнішньої реклами; 1-ша та 2-га зони (переважно центральна частині міста) – допускається реклама площею відповідно до 2,1 кв м та до 8 кв м; 3-я – до 36 кв м; 4-та зона – дозволена реклама будь-якого формату.

"Предметом нашої інспекції, яку ми проводили сьогодні вулицями Києва, була 1-ша та 2-га форматні зони. І нами зафіксовано близько 250 одиниць рекламних засобів, які сьогодні розміщено з порушеннями", - сказав депутат.

"Загалом, за нашими розрахунками, ми зафіксували близько 20 тисяч фактично нелегальних квадратних метрів реклами в 1 і 2 зоні", - додав він.

За словами Гацька, така "нелегальна" реклама часто розміщена на будівлях державної власності, держустановах.

Він зазначив, що весь перелік розміщених з порушенням або без дозволів рекламних засобів в 1 та 2 форматній зоні буде найближчим часом передано меру Віталію Кличку для відповідного реагування.

За словами Гацька, бюджет міста втрачає наразі близько 200 мільйонів гривень через розміщення нелегальної реклами.

Як відомо, раніше Гацько заявив, що столичний бюджет через зловживання недоотримує сотні мільйонів гривень від розміщення зовнішньої реклами.

За його словами, перевірка зовнішньої реклами на вулицях Петра Сагайдачного і Набережно-Луговій зафіксувала, що надходження від реклами до бюджету занижені в рази, а за окремими рекламними носіями – у сотні разів.  

Згодом вулицю Сагайдачного звільнили від зовнішньої реклами.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ