Прибирання під’їздів у Шевченківському районі віддали фірмам, пов’язаним з заступником голови



Фото plushka.by

Шевченківський район Києва заплатить 8 мільйонів гривень за прибирання у під’їздах фірмам, пов’язаним з керівниками району.

Як пишуть "Наші гроші", днями комунальники Шевченківського району уклали угоди на обслуговування будинків на суму 65,5 мільйона гривень.

Окрім традиційного труєння тарганів і щурів, вивезення сміття і прочищання коминів, цього року у списку з’явився ще один пункт – прибирання сходових клітин вартістю 8,13 мільйона гривень.

Видання відзначає, що прибирання сходових кліток входить у мінімальний пакет комунальних послуг, які мають надавати ЖЕКи, однак на практиці чистоту у під’їздах підтримують самі мешканці.

Замовник тарифів на прибирання не уточнив, так само, як не і кількість прибирань під’їздів.

Вказано лише кількість квадратів, які треба очистити – 510 860 м2. Тобто прибирання одного "метра" коштуватиме в середньому 16 гривень на рік.

При цьому "Наші гроші" відзначають, що компанії-підрядники нечужі місцевим комунальниками та керівництву цього ж Шевченківського району.

Фото з сайту "Наших грошей"

Більшість замовлень на прибирання сходових клітин дісталось ТОВ "Комфортна вежа".

Підприємство створене у грудні 2013 року. Засновником значиться Сергій Головатюк, а директором – Максим Біленький. Фірма прописана на вул. Академіка Щусєва, 10-А, де знаходиться місцевий ЖЕК. Також на тендері фірма вказала номер телефону (044) 440-05-00, яким користується той самий ЖЕК.

ПП "Науково-технічне підприємство "Український центр нерухомого майна" належить Валерію Шерстюку. А до середини грудня 2010 року одноосібним власником фірми був Андрій Щербина, який у 2009-2012 роках очолював КП "Центр обслуговування споживачів Шевченківського району".

ТОВ "Кийградсервіс" зареєстроване на Олександра Лещенка і Юлію Орел. У грудні 2012 року Орел і Лещенко засновували цю фірму разом з ТОВ "Київжитлосвіт", співвласниками якої були Раїса Бакланенко та нинішній перший заступник голови Шевченківської РДА Віктор Андрєєв.

П’ять років тому Андрєєв був заступником мера Кіровограда і директором департаменту житлово-комунального господарства, очолював місцеву організацію партії "Сильна Україна".

У 2011 році Тігіпко злив свою "Сильну Україну" в Партію регіонів, а Андрєєв перебрався до столиці, де підконтрольні йому фірми міцно зайняли нішу в ЖКГ, відзначає видання.

Фірма "Київжитлосвіт" Андрєєва виступила співзасновником ТОВ "Імпульс-Газ", ТОВ "Святошинжитлосвіт", ТОВ "Віатрейд Груп", ТОВ "Кийградсервіс". У 2013-2014 роках ці компанії активно працювали на ринку комунальних послуг.

Так, тільки одна фірма "Київжитлосвіт", співвласником якої був особисто Андрєєв, обслуговувала 600 багатоповерхових будинків у Шевченківському та Святошинському районах Києва.

В одному з інтерв’ю Андрєєв розповів, що його приватні комунальники отримували ці підряди через участь у конкурсах і тендерах, хоча у "Віснику держзакупівель" є тільки один тендер на суму 9,2 мільйона гривень за 2012 рік, виграний фірмою "Київжитлосвіт".

Після зміни влади Андрєєв знову звернув свій погляд у бік державної служби. Як свідчить його офіційна біографія, у 2014 році незадовго до призначення заступником голови Шевченківської РДА він був помічником нардепа – ім’я свого шефа він не уточнив.

У тому ж 2014 році Андрєєв вийшов зі складу засновників "Київжитлосвіту" і перейшов на держслужбу до Шевченківської РДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ