Підприємство, яке скидало хімікати у притоку Дніпра, закрили – депутат


Столичне підприємство "Технопром", яке у грудні 2014 року спіймали на забрудненні хімікатами річки Коник, закрили.

Про це у Facebook написав депутат міськради Юрій Лещенко.

"Підприємство "Технопром" вже закрите та не працює, екологічна інспекція нарахували збитки, двом засновникам в рамках кримінального провадження вручені повідомлення про підозру. Це сталося за навмисний викид гербіцидів (фарби) в річку Коник", - повідомив Лещенко.

Він нагадав, що керівники підприємства вирішили зекономити на утилізації, та забруднили хімікатами водойму, хоча на коробках з-під хімікатів був знак "не допускати потрапляння в водойми".

"При диханні цією речовиною людина відчуває нудоту, головний біль та запаморочення, були взяті проби з водойми, та встановлено що рівень ГДК був 6.2. Такий рівень токсинів в водоймі призводить до вимирання в ній риби, забруднення ґрунту, та хибного впливу на мікрофлору водойми", - написав Лещенко.

Він відзначив, що на даний момент керівництво підприємства знаходиться в розшуку, але запевнив, що воно "не уникне покарання".

Скриншот з Facebook Лещенка 

Як відомо, у грудні 2014 року підприємство "Технопром" спіймали на скиданні небезпечних хімікатів у столичну річку Коник, що призвело до екологічної катастрофи на місцевості: вода притоці Дніпра набула рожевого кольору, а риба почала вимирати.

Зловмисники забруднювали річку тривалий час: ще у червні 2014 року на річці Коник загинуло багато риби.

Українська правда. Київ   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ