Суд забрав в орендаря 8,4 га у Солом’янському районі


Господарський суд Києва скасував незаконне рішення Київради, яким приватній будкомпанії передали в оренду землю на вул. Кадетський Гай.

Як повідомляє сайт прокуратури Києва, вартість ділянки становить понад 15 мільйонів гривень.

У відомстві нагадали, що 8,4 га землі було передано в оренду ТОВ "Блакитна хвиля" для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу з об’єктами громадського обслуговування, торгівлі, а також підземними та наземними паркінгами ще у 2007 році.

"Однак з’ясувалося, що ця ділянка перебуває у постійному користуванні державного підприємства "Пуща-Водиця". І жодним чином її не було вилучено з користування державної установи", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зауважили, що понад 4 га з цієї ділянки відноситься до земель сільськогосподарського призначення, а решта –знаходиться в межах прибережних захисних смуг, де законодавством заборонено здійснювати будь-яке будівництво.

У зв’язку з виявленими порушеннями столична прокуратура заявила позов до Господарського суду з вимогою визнати незаконним та скасувати рішення Київради, а також визнати недійсним і сам договір оренди.

"Господарський суд задовольнив позовні вимоги прокуратури у повному обсязі", - йдеться в повідомлені. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ