Волонтери: На Борщагівці постріляли і отруїли кілька десятків собак. ФОТО



Фото з Facebook

Біля станції міської електрички "Борщагівка" невідомі постріляли та отруїли близько чотирьох десятків безпритульних собак.

Про це у Facebook пише волонтер Марія Нікіточкіна.

За її словами, переважна більшість тварин була отруєна, кількох собак волонтери знайшли з кульовим пораненням, одну тварину – з відірваною головою, ще одну – спалили (від неї лишились лише обгоріла шкура).

Скриншот з Facebook волонтера Марії Нікіточкіної 

Зоозахисник Анжеліка Комарова відзначила, що трупи тварин виявили 8 березня близько 14:00.

"Волонтер Тамара Антонюк виявила 29 мертвих собак. Судячи з усього, собаки загинули від вогнепальної зброї, були знайдені гільзи", - написала Комарова.

"За свідченням одного з працівників гаражів, частину трупів завантажили у червоний "пиріжок" КП "Притулок для тварин" і кудись відвезли. Трупи, що залишились, намагались спалити. Зоозахисникам вдалося зафіксувати сліди злочину на мобільні телефони", - написала Комарова у Facebook. 

Скриншот з Facebook волонтера Анжеліки Комарової 

Нікіточкіна додала, що 9 березня волонтери разом з представниками Департаменту благоустрою, транспортною міліцією на залізниці прийшли з'ясовувати, хто постріляв і отруїв собак.

"Представник департаменту благоустрою Олексій Коваленко і Олена Сібілева сказали, що вже трупи відправлені на експертизу, і це – вірусна інфекція. Потім, чомусь пішли у інший бік колій, але там їх чекала несподіванка. Ще понад 11 трупів", - написала Нікіточкіна.

"Хто це зробив – ніхто не знає. Дивує швидкість реакції влади, і швидкий пошук ними трупів у тих місцях, де навіть ми не знали. З нас пояснення міліція не взяла і протокол не склала. Волонтери у відчаї", - написала Нікіточкіна.

Комарова додала, що всі тварини перебували під опікою трьох волонтерів, усі були стерилізовані, щеплені, доглянуті і товариські до людей.

"Кількість вбитих собак може ще уточнюватися, оскільки деяких тварин волонтери поки не можуть знайти", - відзначила Комарова.

Нікіточкіна припустила, що тварин могли "постріляти міліціонери на чиєсь замовлення".

"Не знаю, про яку "вірусну інфекцію мова", коли чітко видно дірку від кулі і відірвану голову. Працівники департаменту дійшли висновку – що трупи свіжорозкидані. Я дійшла висновку, що міліція нічого розслідувати не буде", - написала Нікіточкіна.

Водночас, як повідомив голова "Форуму допомоги безпритульним тваринам" Олексій Коваленко, загалом на експертизу було забрано 8 тварин.

"Я є лікарем, і як лікар не можу сказати, від чого поме рада тварина, лише дивлячись на тварину. Для потрібна експертиза. Ми прибули на місце події, з мого телефону я викликав міліцію. Ми більше трьох годин ходили там і оглядали місцевість. 8 тварин забрали на експертизу. Двоє з цих тварин – з ознаками збиття потягом", - відзначав Коваленко.

Він додав, що розмовляв з місцевими мешканцями, і ті розповіли, що деякі трупи тут лежать більше 2 тижнів.

"У будь-якому разі 12 березня будуть результати експертизи. Тоді можна убде говорити, від чого загинули собаки", - підсумував Коваленко. 

У свою чергу директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець, розповів "Українській правді. Київ", що наразі тварини відправлені на експертизу і припустив, що масові убивства тварина на Борщагівці могли бути сплановані, щоб дискредитувати владу.

"Комунальні служби в цей день не працювали – це була неділя. Комунальники працюють лише у будні, це не могли бути комунальники ніяк. Я зараз досить агресивно налаштований до КП "Притулок для тварин", але про те, що там хтось говорив, що бачив машину підприємства, такого не могло бути. Використовувати комунальну техніку у вихідний – неможливо", - запевнив Білоцерковець.

Він додав, що випадків з отруєнням тварин у Києві "за останні роки тисячі", але конкретно цей випадок у нього викликає сумніви.

"Це може бути провокацією. І про це говорить багато речей: за попереднім оглядом тварин з вогнепальним пораненням не було. Було кілька тварин ймовірно отруєних, одна тварина з відірваною головою, а друга з рваною раною, але без крові – її могли порізати вже після того, як отруїли. Кілька собак були у пакетах – тож, можливо, їх туди привезли", - розповів чиновник.

"Також за 2 години після того, як про вбитих тварин стали писати в соцмережах, на місці з’явилась така собі волонтер Нікіточкіна (яка колись мені пропонувала хабара за посаду директора притулку для тварин) з камерами. Тому у мене виникає сумнів, чи це не була спланована провокація. Також Нікіточкіна не хотіла, щоб тварин забирали на експертизу, а хотіла, щоб їх якомога скоріше утилізували", - додав Білоцерковець.

Він нагадав, що на останньому засіданні Київрада реорганізувала три комунальні підприємства, що займались тваринами в одне, а також звернулась до волонтерів, щоб вони допомогли сформувати базу живодерів і догхантерів та місць, де вбивають тварин.

Він також додав, що столична міліція досить пасивна у розслідуванні злочинів проти тварин з об’єктивних причин – багато правоохоронців відправляються у зону АТО, інші задіяні при просиленій охороні громадського порядку у місті.

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ