Кличко полетить в Канни показувати інвеспотенціал Києва. Оновлено


Інвестиційний потенціал Києва представлять на міжнародній виставці MIPIM-2015, що проходитиме з 10 по 13 березня у Каннах.

Про це повідомляє прес-служка Київського інвестагентства.

"У рамках виставки планується презентувати стратегічно важливі для міста інфраструктурні напрямки в області нерухомості, транспорту, медицини, енергоефективності, а також IT-проекти "smart city"", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника гендиректора Київського інвестагентства Віталія Бойка, наразі лише у напрямку "нерухомість" напрацьовано близько 50 проектів, загальним об’ємом інвестицій близько 22 мільярдів гривень, загальною площею у 300 гектарів та 2,5 мільйона кв.м.

На MIPIM-2015 будуть презентовані 22. Зокрема, перший міський технопарк, об’єкти нерухомості під реконструкцію для створення офісних, готельних та торгових об’єктів, житлові комплекси та соціальні – реконструкція та будівництво освітніх та медичних закладів (дитячі садочки, школи, лікарні).

"Найбільшим проектом в сфері нерухомості, який буде представлений на виставці, є індустріальний хаб "Київська бізнес гавань", що у Деснянському районі Києва. Мова йде про більше 200 гектарів землі, на якій розміщуватиметься низка заводів, фабрик, промислових комплексів, логістичних центрів", - йдеться в повідомленні.

 

Інженерна підготовка об’єкту, що є першим кроком до запуску хабу, потребує інвестицій у сумі близько 1 мільярда гривень.

Також у Франції увазі інвесторів запропонують проекти транспортної інфраструктури (будівництво транспортно-пересадочних вузлів, нових ліній метро, реконструкцію трамвайних ліній та станцій метро "Лівобережна" і "Печерська") та енергоефективності (будівництво сміттєспалювальних заводів, реконструкцію заводу "Енергія", організацію вивозу та обробки сміття).

 

"Усі інвестиційні проекти міста цього року будуть представлені  на великому стенді у 70 кв.м. та оформлені в окрему презентаційну книгу "Invest In Kyiv" ("Інвестуй до Києва"). Офіційне відкриття київського стенду заплановано на 11 березня", - відзначили в КІА.

Київ представлятимуть мер Віталій Кличко, гендиректор КІА та інші представники КМДА.

Водночас, як повідомив колишній заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, саме ці проекти він возив на виставку МІРІМ 2 роки тому.

При цьому він додав, що у 2013-му році землю під Індустріальний парк не змогли виділити, бо за це рішення не голосувала партія нинішнього мера "УДАР". 

Скриншот з Facebook 

MIPIM – міжнародна виставка нерухомості, яка представлена 93 країнами світу і проводиться чверть століття – є одним з найважливіший світових подій в галузі real estate.

MIPIM збирає найбільш впливових гравців різних секторів міжнародного ринку нерухомості: офіси, житло, торгівля, медицина, спорт, логістика і промисловість.

У цьому році виставка буде проведена в 26 раз в період з 10 по 13 березня в Каннах, Франція.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ