Після підняття тарифів кількість пасажирів зменшилась – метрополітен


Комунальне підприємство "Київський метрополітен" вказує на зниження пасажиропотоку після підвищення тарифів на проїзд у метро.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на начальника прес-служби Наталю Макогон.

"Ми спостерігаємо динаміку зниження пасажиропотоку в метрополітені в 2015 році", - сказала вона.

За даними підземки, середньодобова кількість пасажирів у жовтні-листопаді 2014 року становила близько 1,8 мільйона, у той час як у лютому послугами метро скористалися всього 1,65 мільйона пасажирів.

При цьому в 2014 році річний пасажиропотік знизився на 32 мільйони порівняно з 2013 роком.

Також причиною такої динаміки метрополітен називає недостатній обсяг вагоноремонтних робіт.

До кінця 2014 року 73 вагони було виведено з експлуатації, ще 62 вагони буде виведено за 2015 рік.

За словами Макогон, наразі всі кошти, виділені міською владою на КП "Київський метрополітен", спрямовано на поточний капремонт рухомого складу.

Крім того, метрополітен констатує осідання тунелів, зокрема на Сирецько-Печерськіц лінії, що є причиною зниження швидкості на деяких ділянках шляху з 70 до 35 км/годину.

Як відомо, з 7 лютого вартість проїзду у метро Києва зросла з 2 до 4 гривень, у наземному транспорті – з 1,5 гривні до 3 гривень.

Депутати Київради закликали мера столиці Віталія Кличка призупинити підвищення тарифів на проїзд, бо таке рішення незаконне. Також вони вимагали провести повний незалежний аудит транспортних підприємств Києва та обговорити підвищення тарифів на проїзд на засіданні міськради. 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада була вимушена підняти удвічі тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Після цього комунальні підприємства "Київський метрополітен" та "Київпастранс" заявили, що мають намір провести незалежний аудит своєї фінансово-господарської діяльності.

Заявки на проведення публічного аудиту метро подали 7 компаній

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ