Будівництво ЖК "Олімпійський" у Броварах можуть зупинити через порушення



Фото з сайту забудовника

Будівництво житлового кварталу "Олімпійський" у Броварах ведеться з порушеннями і незабаром буде зупинене.

Про це повідомляє Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у КМДА.

Відзначається, що виявлено значні порушення містобудівного законодавства під час зведення багатоповерхового кварталу "Олімпійський".

"Найближчим часом Департамент скасує декларацію про початок виконання будівельних робіт з боку замовника будівництва – TOB "Броварський домобудівельний комбінат "Меркурій". (Генеральний забудовник будівництва – ПАТ "Будівельно-проектна фірма "Атлант")", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що 25 лютого провели позапланову перевірку об’єкта і виявили, що замовник вказав недостовірні дані у декларації.

У той час, як забудовник продає квартири,Держархбудінспекція готується зупинити будівництво

"Перевіркою встановлено, що дане будівництво належить до V категорії складності, а це вимагає оформлення дозволу на будівництво. Тоді як у замовника такий дозвіл відсутній. Крім того, відсутній документ на право користування земельною ділянкою та містобудівні умови", - йдеться в повідомленні.

Також TOB "Броварський домобудівельний комбінат "Меркурій" не повідомило Інспекцію в триденний термін про зміну осіб відповідальних за проведення авторського і технічного нагляду.

"Технічний нагляд за будівництвом об'єкту здійснюється з порушенням", - наголосили у Департаменті.

Наразі ДАБІ здійснює заходи щодо скасування декларації про початок виконання будівельних робіт та планує подавати до суду щодо призупинення будівельних робіт.

Департамент закликає майбутніх інвесторів перед вкладанням коштів у будівництво чи купівлею житла звертатися до Інспекції та перевіряти, чи є у забудовника дозвільні документи на будівництво певного об’єкту.  

Згідно з інформацією на сайті забудовника, ЖК "Олімпійський" у Броварах почали зводити у вересні 2014 року. Проект передбачає будівництво 11-ти 21-поверхових висоток. Комплекс розрахований на 1 тисячу 700 квартир.

Наразі з порушеннями ведеться будівництво трьох будівель: будинок 2 зведено 9 поверхів, будинок 3 – 10 поверхів, та будинок 4 – 15 поверхів.

Як відомо, на засіданні 4 березня Київрада вирішила звернутись до Генпрокуратури з проханням перевірити законність будівництва низки житлових комплексів у столиці.

3 березня столичні комунальники розпочали демонтаж самовільного будівництва що на вулиці Сосюри, 2 у Дніпровському районі.

У лютому столична влада заявила, що у Києві незаконно будується близько 120-130 об’єктів.

4 лютого близько сотні активістів влаштували акцію протесту проти будівництва житлового комплексу "Сонячна рів’єра" на вулиці Микільсько-Слобідській, 1.

Після цього заступник голови КМДА Павло Рябікін запропонував створити у столиці інформаційний ресурс, на якому б розміщувалася інформація про добросовісних чи проблемних забудовників міста.

Трохи раніше - у січні - міліція зупинила будівництво 4 великих житлових комплексів - "Перлина Троєщини", "Сосновий бір", "Східна брама" та "Мозаїка", які здійснювалися без дозвільних документів. На самобудах вилучено будівельну техніку. 

Наприкінці грудня 2014 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що з 2015 року столична влада почне зносити незаконні забудови в Києві.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ