Залізниця за власні 2 мільйони збудувала тенісні корти для дочки екс-міністра. Відео



Тут і далі скриншоти з відео

Будівельники Південно-Західної залізниці безкоштовно збудували тенісні корти для дочки міністра інфраструктури Володимира Козака поряд з так званим "мостом Кирпи".

Про йдеться у сюжеті телепрограми "Наші Гроші".

Критий корт з роздягальнями, душовими, технічними прибудовами, кімнатами відпочинку, сауною розташований на правому березі Дніпра у Києві.

Під час будівництва Дарницького залізнично-автомобільного мосту компанія "Вєнтуре інвест" отримала приміщення під автомобільною розв’язкою на Набережно-Печерській дорозі, 12а).

 Корти збудовані на Набережно-Печерській дорозі, 12а

Засновником цієї фірми є компанія "В.О.А", власник якої – Анастасія Жалковська, дочка Володимира Козака.

Нині компанія "Вєнтуре інвест" подала клопотання до Київради, де просить віддати їй в оренду на 20 років понад півгектара землі під кортами.

Виконувати роботи Південно-Західну залізницю найняла одеська компанія "Стройінвест 2007". Після виконання робіт фірма зникла, не провівши розрахунки.

 Бізнес для дочки Козака будували за фіктивним договором

"Це договір був попросту фіктивний", – каже керівник управління залізниці, яке будувало ці корти Олександр Миколюк.

"У 2013 році дані роботи в нас закінчилися як незавершене будівництво, а вже в 2014 році було прийнято рішення всю цю суму, яка була витрачена на ці роботи, взяти на збитки Південно-Західної залізниці", – додав будівельник.

Сума, взята залізницею на збитки, становить близько 2 мільйонів гривень, йдеться у сюжеті.

2 мільйони бюджетних гривень просто списали 

Будівництво кортів велось у період, коли Володимир Козак очолював Міністерство інфраструктури. До того він очолював "Укрзалізницю", ще раніше працював директором корпорації "Міжрегіональний промисловий союз" і фірмі "Лемтранс", яку тоді контролювали структури Віктора Януковича, Антона Пригодського і Ріната Ахметова. У 1990-х роках Козак працював на Донецькій залізниці.

Південно-Західну залізницю на момент будівництва очолював Олексій Кривопішин, якого уряд лише цими днями відсторонив від виконання обов’язків.

Натомість дочка екс-міністра Анастасія Жалковська отримала хороший бізнес фактично у центрі столиці.Криті корти з роздягальнями, душовими, технічними прибудовами, кімнатами відпочинку, сауною та мангалом - усе для хорошого відпочинку

ТОВ "Стройінвест 2007" у 2011-2012 роках також виграла державні тендери на 372,92 мільйона гривень на утеплення шкіл за гроші Кіотського протоколу та постачання товарів для "Донецької залізниці".

Окрім цього фірма підігрувала компаніям "Інтех компані" і "Ліапроф", пов’язаним з оточенням Януковича, у тендерах на загальну суму понад 335 мільйона гривень щодо будівництва комплексу технічної пасажирської станції Київського залізничного вузла в районі станції "Дарниця".

Щодо цього будівництва прокуратура Києва у березні 2014 року порушувала кримінальне провадження, однак про його результати невідомо, відзначають "Наші гроші".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ