Табачник не полишає наміру збудувати висотку на Європейській площі?

05.03.2015  10:38

1 2 3 4 5
Тут і далі передпроектні пропозиції будівництва офісно-торгового центру "European Plaza Kiev" на вулиці Хрещатик, 5 у Печерському районі Києва. Розроблені проектною організацією "ТАМ "А. Пашенько" на замовлення ТОВ"Грааль". Фото з сайту archunion.com.ua

Київрада має намір поновити ТОВ "Грааль", що пов’язане з екс-міністром освіти Дмитром Табачником, оренду ділянки на Хрещатику під будівництво готельно-офісного центру.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо".

Мова йде про проект рішення, що 2 березня з’явився на сайті Київської адміністрації, який передбачає поновлення договору оренди землі на 7 років на вул. Хрещатик, 5, літера "В" з ТОВ "Грааль".

 Фото "Слідство. Інфо" 

На ділянці у самому серці столиці фірма, яку пов’язують з родиною Табачника, має намір звести готельно-офісний центр.

Фірма "Грааль" виграла інвестиційний конкурс мерії на зведення готельно-офісного центру з паркінгом ще у 2003 році.

Будівництво висотки на Європейській площі планували розпочати у 2010 році. 48-поверховий комплекс European Plaza Kiev мали намір відкрити до 2012 року.

Але у забудовника виникли проблеми – земельна ділянка тут складається з кількох шматків, на яких були вже існуючі забудови.

Видання відзначає, що процес "збирання" ділянок докупи триває досі. Проекти будівництва теж неодноразово змінювалися, що й загальмувало старт робіт. 

Свого часу фірма "Грааль" була у переліку співзасновників ключових компаній з орбіти брата екс-міністра освіти – бізнесмена Михайла Табачника.

 Фото "Слідство. Інфо"

Зокрема, "Грааль" виступав співзасновником ТОВ "Тіко-Констракшен" і ЗАТ "Технології і консалтинг".

Свого часу директор "Граалю" Ірина Окунєва не спростувала участі Михайла Табачника в історії з будівництвом, але запевнила, що список засновників "Граалю" змінився.

За її словами, за "Граалем" уже стоять інші фірми, однак назвати імена нових власників відмовилася.

  Фото "Слідство. Інфо"

Як відомо, у 2007 році, ТОВ "Грааль" придбало 0,2 га по вулиці Хрещатик, 5. 

У квітні 2009 року "Грааль" також отримав дозвіл на знесення будівлі по вулиці Грушевського, 4-б.

8 жовтня 2009 року Київрада продала ТОВ "Грааль" земельну ділянку площею 0,023 га по вул. Хрещатик, 5 за 1 мільйон 247,7 тисячі гривень.

У грудні 2009 року Київрада віддала в оренду "Граалю" ділянку площею 0,0442 на вулиці Хрещатик, 5, літера "В" в оренду на 1 рік.

У центрі Києва, згідно з проектом, планували збудувати 160-метрову висотку та підземний 4-рівневий торговий центр з паркінгом на 1150 паркомісць.

Варіант офісно-торгового центру "European Plaza Kiev" на вулиці Хрещатик, 5 від проектної організації "ТАМ "А. Пашенько". Фото з сайту archunion.com.ua

 
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ