Київрада об’єднала 3 підприємства, що займаються тваринами


Київрада реорганізувала комунальні підприємства "Центр ідентифікації тварин", "Притулок для тварин" та "Київську міську ветеринарну клініку для тварин" шляхом їх об'єднання в КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини".

За відповідне рішення на засіданні 4 березня проголосував 71 депутат, повідомляють "Українські новини".

Відзначається, що з прийняттям даного рішення буде посилено контроль за безпритульними тваринами в столиці.

Крім того, директор Департаменту міського благоустрою та збереження навколишнього середовища КМДА Дмитро Білоцерківець звернувся до Київради з проханням оголосити конкурс на посаду директора КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини".

Надалі профільні комісії мають розробити проект рішення про виділення коштів, необхідних для будівництва місця утримання бездомних тварин.

Як відомо, у січні столичні волонтери повідомили, що у "Притулку для тварин", що у Бородянці, помирають від голоду більше 100 собак. Вони також опублікували у соцмережі фото тварин, що більше схожі на скелети.

Після цього 11 січня притулок відвідав директор Департаменту з благоустрою Дмитро Білоцерковець. За його словами, ситуація у КП "Притулок для тварин" погана, але не така критична, як намагались показати деякі волонтери.

12 січня після візиту у Бородянку мер Києва Віталій Кличко звільнив директора КП "Притулок для тварин" Тараса Смурного.

Білоцерковець відзначив, що незабаром буде прийнято рішення про об’єднання трьох комунальних підприємств, що замаються тваринами у Києві.

Також у столиці створили робочу групу у складі управління екології і волонтерів зоозахисників, метою якої було напрацювання структури, штату і програми підприємства.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ