Київрада просить ГПУ перевірити низку житлових комплексів


Київрада проситиме Генеральну прокуратуру перевірити законність будівництва низки житлових комплексів у столиці.

За відповідне рішення про врегулювання питань щодо будівництва житлових комплексів "Шевченківський квартал", "Молодіжна ініціатива", "Затишний", "Кузьминський", "Кузьминський-2" та "Посольський" у Шевченківському районі проголосував 81 депутат, повідомляє УНІАН.

За словами члена постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Владислава Михайленка, навколо кожного з об’єктів загострилась соціальна напруга. 

Михайленко також додав, що проект рішення готувався тривалий час – з літа минулого року.

Наразі комісії Київради відомо, що будівництво, зокрема, "Шевченківського кварталу" ведеться без відповідних дозволів та документів, а тому не може гарантувати безпеку для киян. При цьому він зазначив, що квартири в комплексі продають за дуже привабливою низькою ціною.

"Я рекомендую всім киянам не вкладати кошти в сумнівні будівництва. І вважаю, що досить мовчати з приводу подібних сумнівних будівництв. Ми досить довго мовчимо і наше мовчання може розцінюватись як покривання незаконної забудови, як покривання того будівельного безпрєдєла, який відбувається у нас на очах", - заявив депутат.

Сьогоднішнім рішенням Київрада вирішила негайно зупинити будівництво житлового комплексу "Шевченківський квартал" на вул. Новоукраїнська, 24-а (власник землі – Київський індустріальний коледж, забудовник ТОВ "ВКФ "Фарби України") та зупинити продаж квартир; провести громадське обговорення з інвесторами проекту та відновити знесені зелені насадження. 

Також вирішено з метою встановлення законності будівництва 5 комплексів (ЖК "Молодіжна ініціатива" на вул. Степана Руданського, 9-а (забудовник ТОВ "Соціальна молодіжна ініціатива"), ЖК"Затишний" на вул. Руданського, 3-а (забудовник ТОВ "Мегаполісстрой"), ЖК "Кузьминський" на вул. Жамбіла Жабаєва, 22 (забудовник ТОВ "Соціальна молодіжна ініціатива"), ЖК "Кузьминський-2" на вул. Магістральна, 33 (забудовник ТОВ "Сіті-груп") та ЖК "Посольський" на вул. Жамбіла Жабаєва, 7-г та 7-д (забудовник ТОВ "Респектінбуд")) та у зв’язку з бездіяльністю прокуратури Києва звернутися до Генпрокуратури з проханням вжити всіх необхідних заходів для усунення порушень чинного законодавства.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ